Povežite se s nama

Život i društvo

Patuljci stigli u Centar svijeta: evo što će se sve događati u Ludbregu u ovo predblagdansko vrijeme

Objavljeno:

- dana

OD 2. DO 29. PROSINCA

Kolonija patuljaka stigla je u Centar svijet gdje spremno dočekuju Djeda Mraza. 

Patuljke su izradile vrijedne ruke teta i mališana Dječjeg vrtića Radost uz potporu Grada Ludbrega i Turističke zajednice Grada Ludbrega. Ukrašavanje Ludbrega uvod je u bogat blagdanski program koji će se i ove godine održati. Bit će tu glazbenih koncerata, plesnih izvedbi, a neizostavan je svakako i “Cinkuš adventski”, popularni ludbreški božićni sajam.  

U nastavku donosimo detaljan BLAGDANSKI PROGRAM  u Ludbregu.

02.12.2017. (subota) – 18 sati – „Ludance – Ludbreg pleše“ – program u organizaciji KUD-a „Anka Ošpuh“ Ludbreg – gradska sportska dvorana

03.12.2017. (nedjelja) – 16 sati – predstava za djecu „Avanture Svetog Nikole“ – kino dvorana CZKI „D. Novak“ Ludbreg

                                      17,30 sati – paljenje prve Adventske svijeće – Trg Sv. Trojstva05.12.2017. (utorak) 

                                      18 sati – blagdanski koncert MPZ „Podravina“ povodom blagdana Sv. Nikole – kino dvorana CZKI „D. Novak“ Ludbreg16.12.2017. (subota) 

                                      18 sati – blagdanski program Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba  Ludbreg – gradska sportska dvorana

17.12.2017. (nedjelja) – 18 sati – blagdanski koncert Puhačkog orkestra grada Ludbrega

19.12.2017. (utorak) – 17,30 sati – blagdanski program dječjeg vrtića „Smjehuljica“ – kino dvorana CZKI „D. Novak“ Ludbreg

20.12.2017. (srijeda) – 18 sati – blagdanski koncert Osnovne glazbene škole Ludbreg – kino dvorana CZKI “D. Novak” Ludbreg
21.12.2017. (četvrtak) – 16 sati – „Božić u Bakinoj hiži“ – program Udruge „Žene iz centra svijeta“ – Bakina hiža

22.12.2017. (petak) – 17,00 sati  – blagdanski program dječjeg vrtića „Iskrica“ – kino dvorana CZKI „D. Novak“ Ludbreg

23.12.2017. (subota) – 9-18 sati – ludbreški božićni sajam „Cinkuš adventski“ – Trg Sv. Trojstva

29.12.2017. (petak) – 18 sati – blagdanski koncert KUD-a „Anka Ošpuh“ Ludbreg – kino dvorana CZKI „D. Novak“ Ludbreg

 

 

Izvor:
Foto: Foto: Grad Ludbreg

Život i društvo

Predstavljen TalentMagnet, projekt kojim se želi privući mlade talente iz svih krajeva Hrvatske u Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

TalentMagnet naziv je projekta koji je u petak 30. rujna predstavljen u Studentskom klubu SC Varaždin.

Predstavljanju, kojeg su organizirali Razvojna agencija Sjever DAN i Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Studijska jedinica Varaždin nazočio je i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

– U pozivu na ovu manifestaciju posebno me dojmila rečenica da je sudionicima projekta jedan od ciljeva zadržavanje mladih i talentiranih osoba u našem gradu te da se primjerima dobre prakse također želi privući mlade i talentirane iz svih krajeva Hrvatske da dođu k nama i pridonose boljitku Varaždina. Želim vam dati punu podršku u tom nastojanju jer se i sam zalažem za njih. Više no ikad za ozdravljenje ukupne ekonomije potrebni su nam znanje i kreativnost mladih i talentiranih stručnjaka. Naročito se to odnosi na proizvodnju obuće i tekstila, granama industrije u kojima Varaždin ima lidersku poziciju i dugogodišnju tradiciju u hrvatskim pa i šire regionalnim okvirima – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Ravnatelj Razvojne agencije Sjever DAN Željko Bedeković je objasnio o kakvom se projektu radi.

– Projekt TalentMagnet započeo je u sedmom mjesecu 2020. i trajat će do kraja ove godine.  Ukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna eura za sve partnere iz 12 zemalja. Projekt je sufinanciran iz europskog Fonda za razvoj s 85 posto. Provodimo niz pilot aktivnosti, od koncerata u P4, edukacija u Pučkom otvorenom učilištu, a danas će u Studentskom centru biti i modna revija. Smisao cijelog projekta je da zadržimo mlade na našem području jer je veliki problem odlaska mladih s podunavskog područja – dodao je Bedeković.

Sudionike projekta koji su tijekom radionica i revija mogli iskazati svoju kreativnost i talent pozdravila je i Sanja Ercegović  Ražić prodekanica za poslovanje  Tekstilno-tehnološkog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu koja je također ohrabrila učenike i studente da izraze svoj puni potencijal na stručnom studiju.

U nastavku je prikazan film Vedrana Hunjeka „Put pod noge“ u kojem su predstavljeni radovi, dizajn obuće i odjeće studenata stručnog studija Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Nastavite čitati

Život i društvo

Za sanaciju nerazvrstanih cesta oštećenih tučom Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo 4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prirodna nepogoda tuča je u svibnju i lipnju ove godine nanijela štete na poljoprivrednim usjevima i nasadima, kao i na komunalnoj infrastrukturi u Varaždinskoj i još pet županija na sjeveru Hrvatske.

Vlada Republike Hrvatske je donijela odluku o dodjeli ukupno 54.000.000 kuna pomoći za štete uzrokovane tučom, od čega Ministarstvu poljoprivrede 30 milijuna kuna, 25 milijuna kuna za štete na poljoprivredi i do pet milijuna kuna za štete na nerazvrstanim cestama.

Za sanaciju oštećenih nerazvrstanih cesta na području Varaždinske županije sada je odobreno 4.010.000 kuna.

Sredstva iz državnog proračuna Varaždinska županija će, sukladno Sporazumu o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na nerazvrstanim cestama potpisanom s Ministarstvom poljoprivrede, rasporediti na jedinice lokalne samouprave koje su prijavile štete na nerazvrstanim cestama. Nešto više od 4 milijuna kuna, koje će biti isplaćene u roku od 30 dana, raspoređeno će biti na općine Bednja, Lepoglava i Maruševec.

Kad su u pitanju štete na poljoprivrednim usjevima i nasadima, Ministarstvo poljoprivrede je Varaždinskoj županiji, prema Indikativnoj raspodjeli iznosa potpore za štete u poljoprivredi, dodijelilo iznos od 5.235.000 kuna. Sukladno tome Županija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske županije u 2022. godini.

Očekuje se da Ministarstvo uskoro doznači sredstva, na temelju čega će uslijediti isplata pomoć OPG-ovima, trgovačkim društvima, obrtnicima i drugim pravnim osobama registriranima za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, a koji su ostvarili pravo na dodjelu potpora po Javnom pozivu. 

Varaždinsku županiju je, nakon tuče, pogodila i suša. Prve procjene štete od te prirodne nepogode procjenjuju se na 79,4 milijuna kuna. Gradska i općinska povjerenstva dužna su konačne štete upisati registar šteta najkasnije do konca listopada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje