Povežite se s nama

Život i društvo

PD Rundek poziva na 19. Vincekov pohod

Objavljeno:

- dana

Start u Sv. Martinu

Planinarsko društvo “Bundek” iz Murskog Središća poziva sve zaljubljenike u prirodu te ljubitelje pješačenja i planinarenja na tradicionalni Vincekov pohod.

Njegovo 19. izdanje bit će održano u nedjelju, 22. siječnja. Vincekov pohod održava se u povodu dana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara, i najmasovniji je u Hrvatskoj. Vincekovim pohodom žele se hrvatskoj i široj javnosti predstaviti geografske, kulturne i povijesne osobitosti gornjeg Međimurja. Hodanje po vinorodnima međimurskim brežuljcima upotpunjeno je dobrom kapljicom, druženjem i plesom. Start je između 8 i 9 sati u Svetome Martinu na parkiralištu kod kupališnoga kompleksa. Startnine za djecu nema, a za odrasle iznosi 15 kuna. (jn)
 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Na području Varaždina nađeni mobiteli i ključevi, pa se mole vlasnici da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija pomaže na svim poljima.

Danas obavještavaju građane da su u posljednje vrijeme na području Grada Varaždina pronađeni ključevi i mobiteli s fotografije te razni drugi predmeti.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 372-430 ili putem e-maila: [email protected]

Nastavite čitati

Život i društvo

Crveni križ Varaždin prikupio više doza krvi nego što su planirali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Varaždin je tijekom 2020. godine organiziralo ukupno 26 akcija dobrovoljnog davanja krvi u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb.

Plan za 2020. godinu bio je prikupiti 5000 doza krvi, no zahvaljujući organiziranim akcijama i individualnim dolascima davaoca krvi na Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, prikupljeno je 783 doze više. Tako da je sveukupno prikupljeno 5.783 doza krvi.

– Posebno nas veseli podatak da su od ukupnog broja davaoca u 2020. godini 350 osobe prvi puta dale krv. Tijekom 2020. godine, GDCK Varaždin uručilo je 170 zahvalnica višestrukim darivateljima krvi kao znak zahvalnosti za njihovu humanost, dok je njih desetero odlikovano Državnim odličjem „Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske“ koje će im uručiti predsjednik Republike Hrvatske kada se za to steknu epidemiološki uvjeti – objašnjavaju iz Crvenog križa Varaždin.

Nastavite čitati