ODABRALA ELIZABETA IGREC

U palači Sermage u Galeriji starih i novih majstora u četvrtak, 7. prosinca u 19 sati otvara se izložba varaždinskog likovnog umjetnika Krune Martinovića.

Na izložbi će biti predstavljen izbor radova, i to slika u tehnici ulja na platnu i akvarela te crteža, s prikazima pejzaža, veduta i portreta nastalih u razdoblju od 1966. do 2017. godine, koje je za ovu prigodu odabrala Elizabeta Igrec, viša kustosica u GMV-u.

Kruno Martinović, koji je po vokaciji liječnik, odnosno specijalist interne medicine i mr. sc. iz područja kardiovaskularnih bolesti, na likovnoj sceni prisutan je više od 50 godina.

Nadarenost za likovno izražavanje pokazivao je i posvećivao mu se tijekom cijelog školovanja, no pravu slikarsku afirmaciju započeo je samostalnom izložbom 1978. godine, upravo u Galeriji slika GMV-a (danas Galeriji starih i novih majstora).

Najopsežniji dio njegova slikarskog opusa obuhvaća slike s prikazima krajolika, pretežito u tehnici ulja na platnu, s vegetabilnim i floralnim motivima, kao i arhitektonsko-urbanističke kompozicije, za koje motivsko nadahnuće crpi iz barokne jezgre Varaždina.

Također, u svojemu likovnom stvaralaštvu posvetio se i portretima, koje ostvaruje kao skice olovkom i tušem  te kao slike u tehnici ulja na platnu, pri čemu se upušta u kompleksnije, analitičke studije. Manji dio Martinovićeva opusa odnosi se na ženske aktove i karikature.

Izložba Krune Martinovića postavljena je za razgled do 7. siječnja 2018. godine.

Izvor: GMV
Foto:

Komentari

Komentara