Povežite se s nama

Crna kronika

“Penzić” iz Nedelišća želio intimnu vezu s Varaždinkom: “Svakog muškarca kojeg vidim s tobom ću ubiti”

Objavljeno:

- dana

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu 70-godišnji F. H. iz Nedelišća osuđen je na četiri mjeseca zatvora uvjetno zbog uznemiravanja Varaždinke.

Riječ je o oženjenom umirovljeniku, ocu četvero djece.

On je od početka mjeseca lipnja 2019. do 6. kolovoza 2021. godine Varaždinku zvao nebrojeno puta s mobilnog i fiksnog telefona. Naime, bio je revoltiran jer ona nije željela s njim stupiti u intimnu vezu.

Unatoč njezinom protivljenju, tražio je da se viđaju i započnu intimnu vezu. Ona to nije željela jer je njihov odnos bio prijateljski. Nakon sumanutih poziva, znao je doći na adresu prebivalište žene na kojoj stanjuje s maloljetnom kćeri.

Dijete je bilo pored, a on je vikao i govorio joj zašto gleda druge muškarce, a nakon što je promijenila broj mobilnog telefona i dalje je slao poruke i zvao ju na mobilni telefon.

Nije odustajao. I dalje dolazio pred Varaždinkinu kuću i pitao je zašto ne mogu imati intimnu vezu. Govorio joj da ju voli i da nikad neće imati sreće, da će svakog muškarca kojeg bude vidio s njom ubiti, govorio joj da ne može živjeti bez nje, a kojim prilikama se i unosio u lice a što je sve kod Varaždinke izazvalo uznemirenost i nelagodu.

– Dakle, ustrajno i kroz dulje vrijeme s drugom osobom uspostavljao i nastojao uspostaviti neželjeni kontakt i time kod nje izazvao tjeskobu. Čime je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode – nametljivim ponašanjem – stoji u presudi.

Osuđen je na četiri mjeseca zatvora uvjetno, odnosno uvjetna osuda će biti opozvana ako u godinu dana počini novo kazneno djelo.

Protiv ove presude 70-godišnjak ili njegov branitelj imaju pravo u roku od 8 dana po primitku iste podnijeti prigovor protiv kaznenog naloga u pisanom obliku.

Crna kronika

Nizozemskom državljaninu u Varaždinu s nosača na autu ukradena dva MTB bicikla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu državljana Nizozemske, starosti 29 godina, o krađi, javila je PU varaždinska.

Nizozemski državljanin prijavio je da je nepoznati počinitelj od 26. do 27. lipnja s nosača za bicikle na osobnom vozilu, koje je bilo parkirano na parkirališta u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, otuđio dva MTB bicikla.

Visina materijalne štete procjenjuje se na 20-ak tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija riješila slučaj: umirovljenica ukrala suncobran na Aquacityju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, dovršili su kriminalističko istraživanja nad ženom starosti 69 godina.

Sumnja se da je 19. lipnja iz otvorenog skladišta na kupalištu Aquacity otuđila suncobran, javila je PU varaždinska.

Varaždin: s jedne terase otuđeno šest stolaca, a na Aquacityu ukraden suncobran

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja suncobran je vraćen odgovornoj osobi oštećene javne gradske ustanove, a protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje