Povežite se s nama

Međimurje

U čakovečkom Perivoju Zrinskih srušeno sedam stabala opasnih za prolaznike

Objavljeno:

- dana

U čakovečkom parku uklonjeno je sedam stabala koja su zbog bolesti ili dotrajalosti predstavljala opasnost za prolaznike.

Naime, neposrednim uvidom utvrđeno je da postoji realna opasnost da se sruše ili da im se odlome grane. Stoga, nužno ih je bilo što prije podrezati ili ukloniti jer su se nalazila u neposrednoj blizini pješačkih staza i dječjeg igrališta, javljaju iz Grada Čakovca.

Stabla su i projektom revitalizacije Perivoja Zrinskih predviđena za uklanjanje. Radove je uz stručni nadzor obavilo Gradsko komunalno poduzeće Čakom uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Inače, prošlog utorka odlomila se grana sa stabla u Parku Rudolfa Kropeka te je pala na pješačku stazu. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a odlomljena grana odmah je uklonjena.

Kao što je to i praksa, drvena građa donirat će se socijalno ugroženim obiteljima s područja Čakovca kao drvo za ogrjev. U jesenskoj sadnji srušena stabla zamijenit će se novima.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje