Povežite se s nama

Međimurje

Pet medalja za članove BK Međimurje

Objavljeno:

- dana

BADMINTIN

U dvorani SŠ Novska u Novskoj u organizaciji BK Novska održan je 2. Savezni turnir za poletarce U11 i juniore U19 Hrvatskog kupa 2017.

Na turniru je nastupilo 45 mladih igračica i igrača iz devet klubova Hrvatske, a među njima i ekipa poletaraca U11 i juniora U19 BK Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića. U konkurenciji poletaraca U11 pobjedu je ostvario Filip Martinović (Novska). Vito Peti iz BK Međimurje osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju, a Vito Blažić osvojio je 8. mjesto.

U konkurenciji poletarki U11 pobjedu je ostvarila Ana Pranić (ZM). Vanja Novak iz BK Međimurje osvojila je 4.mjesto, a Nela Novak 9. mjesto. U konkurenciji parova poletarci U11 par BK međimurje Vito Peti/Vito Blažić osvojio je 2.mjesto i srebrnu medalju izgubivši u finalu od para Filip Martinović/Lovro Matovina (Novska/KC) sa 2:0.
U konkrenciji parova poletarki U11 pobjedu je ostvario par Ana Pranić/Kora Špehar (ZM), a sestre Vanja i Nela Novak BK Međimurje osvojile u 3.mjesto i brončanu medalju.

Juniori

U konkurenciji juniora U19 pobjedu je ostvario Josip Meglić (ZM) pobjedivši u finalu Luku Grubića BK Međimurje s 2:0 dok je Lino Zadravec osvojio 7.mjesto.
U konkurenciji juniorki U19 pobjedu je ostvarila domaća igračica Inga Sadaić (ZM), a Karmela Vadlja BK Međimurje osvojila je 15.mjesto.

U konkurenciji mješovitih parova juniora U19 pobjedu je ostvario par Josip Meglić/Inga Sadaić (ZM). Luka Grubić BK međimurje s dubrovčankom Mijom Čerjan osvojio je 3.mjesto i brončanu medalju, a Lino Zadravec također sa dubrovčankom Barbarom Janičić osvojio je 6.mjesto.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Međimurje

Dvojica maloljetnika kod Domašinca u vodi uočili muškarca koji se nije micao te ga spasili!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

reanimobil Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije1

U nedjelju, 3. prosinca, oko 8 sati na šljunčari nedaleko Domašinca, dvojica maloljetnika prilikom ribolova u vodi nedaleko obale uočili su muškarca koji se nije micao, odnosno nije pokazivao znakove života, javila je PU međimurska.

Mladići ni i u jednom trenutku nisu dvojili te su odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli muškarca iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju. Mladićima je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog.

Ubrzo nakon upućenog poziva na mjesto događaja stigao je tim hitne medicinske pomoći te su preuzeli daljnju medicinsku skrb i unesrećenog prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec.

Naknadno je utvrđen identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela, no zbog pothlađenosti i komatoznog stanja zadržan je na daljnjem liječenju.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti opisanog događaja kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje