Povežite se s nama

Sport

Pet međunarodnih medalja za Ludbrežane

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

U Zrenjaninu je održan tradicionalni međunarodni turnir za mlađe uzraste dječaka u hrvanju grčko rimskim stilom Kup malih šampiona. Sudjelovalo je više od 200 natjecatelja iz osam država. 

HK Ludbreg predstavljalo je sedam hrvača, koji su osvojili jednu srebrnu i četiri brončane medalje te ostvarili dva peta mjesta. Najbolji plasman ostvario je Igor Vrdoljak koji se probio do finala, gdje je poražen od odličnog domaćeg predstavnika. Predstavnik kluba domaćina pobijedio je i Renea Dulikravića u atraktivnoj i neizvjesnoj borbi. Rene je ipak kroz repesaž uspio doći do više nego zaslužene bronce. Petar Habrka također je osvojio broncu, pobijedivši vrlo uvjerljivo, tušem za svega dvadesetak sekundi. Brončano je odličje osvojio je i Ivan Bačani koji je prikazao veliku borbenost i srčanost. Florijana Varovića je mala ozljeda spriječila da možda dođe i do sjajnijeg odličja od bronce. Na korak do medalje zastali su Leonardo Vrućina i Patrik Balija U klubu su zadovoljni onim što je njihov podmladak pokazao u Zrenjaninu.Uz hrvače su osim trenera Darka Frankola i Ignaca Horvat, bili i članovi uprave, Mario Vrdoljak i Mladen Bačani te predsjednik Nino Dulikravić.

Izvor:
Foto:

Sport

Šest zlata i dva srebra za borce Fight Cluba Kovačića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Devetero članova Savate kluba FC Kovačić u subotu, 16. listopada, nastupilo je na Kupu Hrvatske.

Zlato je osvojilo šestero natjecatelja. Luka Starčević u finalu je pobijedio Filip Čićeka iz Valpova, Patricija Šupljika je bila bolja od Marte Cvetko iz varaždinske Omege, Roko Galunić svladao je Leonarda Pasku iz Valpova, Lea Paska klupsku kolegicu Lorenu Ožuru, dok je Emanuel Šprem uvjerljivo pobijedio Josipa Juranka iz Šimunec Gym Varaždin.

Zadnje zlato za FC Kovačić donio je Luka Sakač, juniorski prvak svijeta. Luka je u najboljem meču Kupa pobijedio najboljega hrvatskog savate teškaša svih vremena Zdenka Mirta iz Stubice. Srebrne medalje osvojili su Lorena Ožura i Fran Šenjug.

Dodajmo da je Lovro Cepanec ispao u kvalifikacijama. Inače, FC Kovačić sa šest zlatnih i dvjema srebrnim medaljama bio je najbolji klub natjecanja, a već u četvrtak, 21. listopada, čeka ih nastup na međunarodnom boksačkom turniru u Zagrebu.

Nastavite čitati

Sport

Ivančanka Stella Gotal preuzela hrvatsku seniorsku žensku nogometnu reprezentaciju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsku žensku A nogometnu reprezentaciju uskoro očekuju dvije gostujuće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Italije (Castel di Sangro, 22. listopada) i Švicarske (Zürich, 26. listopada).

Hrvatsku će u ovim dvjema utakmicama voditi v.d. izbornice Ivančanka Stella Gotal, a reprezentacija se okupila u ponedjeljak, 18. listopada, u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici.

Istaknimo da je na okupljanje pozvana nogometašica Splita iz zeljarskog kraja Janja Čanjevac.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje