Povežite se s nama

Međimurje

Peta međunarodna izložba karikature Čakovec 2020: rok za dostavu radova 2. studenoga

Objavljeno:

- dana

Organizira se 5. međunarodna izložba karikature Čakovec 2020.

Sudjelovati mogu svi autori, bez obzira na narodnost, dob, spol ili profesiju. Radovi će biti podijeljeni u dvije kategorije: jednu za starije od 16 godina i jednu za mlađe od 16. Tema ovogodišnje izložbe od iznimnog je potencijala, a to je COVID-19, odnosno maske, distanca, cjepivo…

Radovi moraju biti originalni ili digitalni, mogu biti crno-bijeli ili u boji, a šalju se putem interneta s osobnim podacima. Sudjelovati se može s najviše dva rada, pri čemu njihova veličina obvezno mora biti A4 ili A3 (.jpg 300 dpi). Slati se mogu na adresu elektroničke pošte [email protected]. Ocjenjivat će ih međunarodni žiri.

– Rok za dostavu radova je 2. studenoga. Nagrade za starije od 16 godina su novčane pa tako prva nagrada uključuje 200 eura, trofej, diplomu i katalog, druga nagrada 100 eura, trofej, diplomu i katalog, a treća nagrada – 50 eura, trofej, diplomu i katalog. Pritom će se podijeliti i pet posebnih priznanja plus katalog.

Nagrade za mlađe od 16 godina pak su (za prva tri mjesta) trofej, diploma i katalog te također pet posebnih priznanja plus katalog – objašnjava organizator izložbe, poznati međimurski karikaturist Damir Novak.

Svaki autor čiji rad bude uvršten na izložbu (50 autora) dobit će katalog. Sudjelovanjem na izložbi autori su suglasni da se njihovi radovi mogu koristiti za promidžbu izložbe (katalog, plakat, publiciranje u medijima i slično) bez autorske naknade. Organizatori posebno pozivaju mlade do 16 godina da se uključe u izložbu, budući da je perspektiva mladeži u ovom kontekstu osobito zanimljiva.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje