Povežite se s nama

Međimurje

Peta međunarodna izložba karikature Čakovec 2020: rok za dostavu radova 2. studenoga

Objavljeno:

- dana

Organizira se 5. međunarodna izložba karikature Čakovec 2020.

Sudjelovati mogu svi autori, bez obzira na narodnost, dob, spol ili profesiju. Radovi će biti podijeljeni u dvije kategorije: jednu za starije od 16 godina i jednu za mlađe od 16. Tema ovogodišnje izložbe od iznimnog je potencijala, a to je COVID-19, odnosno maske, distanca, cjepivo…

Radovi moraju biti originalni ili digitalni, mogu biti crno-bijeli ili u boji, a šalju se putem interneta s osobnim podacima. Sudjelovati se može s najviše dva rada, pri čemu njihova veličina obvezno mora biti A4 ili A3 (.jpg 300 dpi). Slati se mogu na adresu elektroničke pošte [email protected] Ocjenjivat će ih međunarodni žiri.

– Rok za dostavu radova je 2. studenoga. Nagrade za starije od 16 godina su novčane pa tako prva nagrada uključuje 200 eura, trofej, diplomu i katalog, druga nagrada 100 eura, trofej, diplomu i katalog, a treća nagrada – 50 eura, trofej, diplomu i katalog. Pritom će se podijeliti i pet posebnih priznanja plus katalog.

Nagrade za mlađe od 16 godina pak su (za prva tri mjesta) trofej, diploma i katalog te također pet posebnih priznanja plus katalog – objašnjava organizator izložbe, poznati međimurski karikaturist Damir Novak.

Svaki autor čiji rad bude uvršten na izložbu (50 autora) dobit će katalog. Sudjelovanjem na izložbi autori su suglasni da se njihovi radovi mogu koristiti za promidžbu izložbe (katalog, plakat, publiciranje u medijima i slično) bez autorske naknade. Organizatori posebno pozivaju mlade do 16 godina da se uključe u izložbu, budući da je perspektiva mladeži u ovom kontekstu osobito zanimljiva.

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati