Povežite se s nama

Sport

Petek i Malobabić s najboljim skorom u Hrvatskoj, a Varaždinke druge u Superligi

Objavljeno:

- dana

STK VARAŽDIN

Iza igrača i igračica STK Varaždin više je nego uspješna polusezona.

U stolnoteniskoj ženskoj Superligi ekipa STK Varaždina nakon odigranih 9.kola zauzela je visoko drugo mjesto s osam pobjeda i tek jednim porazom. Sjajne su bile Petra Petek koja je prva igračica Superlige i koja je u 13 odigranih pojedinačnih mečeva pobijedila u 12, dok je tek u jednom izgubila.

Prati je Ivana Malobabić koja je svih 10 odigranih pojedinačnih mečeva pobijedila. Bojana Poljak u 2 odigrana pojedinačna meča ostvarila je isto toliko pobjeda. Par Petek-Malobabić također je neporažen i trenutno neprikosnoven u Hrvatskoj. Prvi trener STK Varaždina od ove sezone postupno je u prvu momčad počeo uvoditi mlade snage kluba, aktualne kadetske viceprvakinje Hrvatske i tako su prve nastupe u Superligi ostvarile perspektivne Lucija Sitar, Tena Kovaček i Jelena Vukelić.

Zimsku stanku prva ekipa STK Varaždina iskoristit će za što bolju pripremu za proljetni dio prvenstva. Tako će se pripreme obaviti na Krku u Malinskoj. Istovremeno jedna od najboljih mlađih kadetkinja Hrvatske Jelena Vukelić dizat će formu na kampu u Opatiji koji će voditi kineski trener. 

U najmlađim muškim kategorijama puno se očekuje od mladih nada varaždinskog pingića Simona Dvorskog, Mateja Stočka i Viktora Kukolje.

Izvor:
Foto: STK VARAŽDIN

Sport

Bronca Tajane Koščak na međunarodnom turniru u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu od četvrtka, 2. do subote, 4. prosinca održan je 3. međunarodni turnir Grand Prix Zagreb, ugledni boksački turnir koji ima važno mjesto u kalendaru Europske boksačke konfederacije EUBC-a.

Iz Boksačkog kluba Omega Varaždin nastupilo je dvoje natjecatelja – Tatjana Koščak u ženskoj konkurenciji do 52 kg te Patrik Grđan u kategoriji seniora do 75 kg.

Tajana je zauzela 3. mjesto u izvrsnim borbama protiv Poljakinje Angelice Krysztoforske te Nine Radovanović iz Srbije i osvojila novčanu nagradu turnira.

Patrik je u odličnoj borbi protiv iskusnog Lea Cvitanović iz BiH zauzeo 5. mjesto u ukupnom poretku turnira.

– Ovo je bila izvrsna prilika za naše borce da se okušaju na međunarodnoj boksačkoj sceni te da osjete i dožive snažnu konkurenciju koja ih očekuje na budućim međunarodnim turnirima. Čestitke našim borcima, njihovim protivnicima, Hrvatskom boksačkom savezu i predsjedniku Boni Bošnjaku na izvrsnoj organizaciji turnira – ističu iz Boksačkog kluba Omega.

Nastavite čitati

Sport

Iz Varteksa uče mlade nogometaše kako prevenirati nasilje u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kroz ovu godinu održavale su se radionice psihologa Nogometnog kluba Varteks s temom “Prevencija nasilja u sportu i fair play”.

– U današnje vrijeme događa se da su roditelji preokupirani poslom i nemaju vremena baviti se vlastitom djecom te više utjecati na njihov odgoj i obrazovanje. Mladi su zato prepušteni ulici i negativnim utjecajima, a postoji i veoma jak utjecaj nasilnih i agresivnih skupina od kojih niti naše društvo nije pošteđeno. Stoga je važno organizirati odgovarajuće aktivnosti i njihovu edukaciju – ističu iz Nogometnog kluba Varteks.

Kroz projekt ‘Varteksov nogomet za svakoga’, odnosno radionice o prevenciji nasilja u sportu i fair playu koje je sufinanciralo Ministarstvom turizma i sporta jest dati doprinos vraćanju sporta pravim vrijednostima koliko je to moguće.

– U prave vrijednosti svakako ne spada nasilje, huliganizam i agresivnost, već fair-play, zdrav razvitak tijela i duha i sve drugo što to prati. Radionice su svojevrsni pokušaj sublimacije, pretvaranja nekakve negativne energije i nagona u nešto pozitivno poput bavljenja sportom- zaključuju iz Varteksa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje