Sloboda izražavanja, inkluzivnost, odrastanje i neobične ljubavi samo su dio tema koje će kroz ples, pokret, učenje i igru obuhvatiti ovogodišnji, peti po redu i predivno drugačiji, Kliker festival u organizaciji umjetničke organizacije VRUM, a pod vodstvom Sanje Tropp Frühwald, plesačice i koreografkinje suvremenog plesa.

Naime, u Varaždinu će od 28. rujna do 4. listopada izvođači iz Hrvatske, Turske, Italije i Njemačke održati predstave, prezentacije, radionicu, umjetnički laboratorij i koncert koji će se baviti spomenutim, ali i mnogim drugim temama, a sve s ciljem približavanja suvremenog plesa djeci i mladima.

Ovogodišnji Kliker festival počinje umjetničkom rezidencijom pod vodstvom alijanske umjetnice Elde Gallo, a svakako treba spomenuti i njemačku koreografkinju Ceren Oran koja sa svojim međunarodnim autorskim timom sprema predstavu Predivno drugačiji te 2 POP UP predstave Leteće riječi.

Za grand finale festivala, zaslužni su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle iz Leta 3, koji zadnji dan festivala spremaju i interaktivni tulum za djecu i odrasle Kišni razdraganci.

– Situacija u Hrvatskoj i svijetu utjecala je na organizaciju i oblik samog Kliker festivala koji će se održati s apsolutnim naglaskom na poštivanje svih preventivnih mjera i preporuka epidemiologa uzimajući u obzir, prije svega, sigurnost svih posjetitelja i izvođača – ističe organizatorica, Sanja Tropp Frühwald.

Dodala je kako je ulaz na sve programe u sklopu Kliker festivala besplatan, no broj gledatelja i sudionika je ograničen, pa će ulaz na programe biti moguć 30 minuta prije početka, dok se svi zainteresirani za sudjelovanje u radionici mogu prijaviti preko maila production@vrum.hr .

Programi će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu, dvorištu palače Sermage te u P4 centru za mlade i nezavisnu kulturu, a posebna POP UP predstava razveselit će učenike II. i V. osnovne škole Varaždin.

Program Kliker festivala je dostupan na www.klikerfestival.com

Komentari

Komentara