Povežite se s nama

Sport

Petri Švetak brončana medalja u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Na 14. Festivalu plivanja, tzv. mini Grand Prix natjecanju, koje jeodržano na zagrebačkim bazenima Svetice nastupilo je 25 klubova, među kojima je bio i PK Varaždin. 

Između 492 plivačice i plivača nastupili si i Lovro Pintarić, Vito Makoter, Anamaria Cmrečak, Tamara Flegar, Simona Crnčić, te Petra Švetak.
Najbolji klupski rezultat ostvarila je Petra Švetak osvojivši brončanu medalju na 100 m prsno, 4.mjesto na 200 prsno, 5.mjesto na 400 mješovito, te četiri osobna rekorda (100 i 200 m prsno, 200 i 400 m mješovito).
Anamaria Cmrečak isplivala je A norma za PH na 100 m prsno, te četiri osobna rekorda (100 m slobodno, 100 m prsno, 100 m leđno, 200 m mješovito).
Lovro Pintarić osvojio je 5.mjesto na 200 m delfin, te je isplivao osobna rekorda (100 m delfin, 200 m leđno).
Vito Makoter je isplivao dva osobna rekorda (100 m slobodno, 100 m leđno), Tamara Flegar osobni rekord na 100 m slobodno i Simona Crnčić osobni rekord na 100 m slobodno.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinka Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičarka varaždinske Slobode Jana Koščak nominirana je za najbolju mladu atletičarku Europe (Rising Star) u izboru Europske atletske federacije (EA).

Europska atletska federacija (EA) objavila je imena deset nominiranih u ženskoj kategoriji i među njima je i 17-godišnja Varaždinka, a o pobjednici odlučuju glasovi navijača na društvenim mrežama te glasovi nacionalnih federacija, predstavnika medija i stručnog žirija. 

Koščak ima najbolji rezultat u sedmoboju u svijetu do 18 godina (6293), najbolji rezultat u dvoranskom petoboju do 18 godina (4585), vodeća je u svjetskom poretku sedmobojki do 20 godina (6293), ima najbolji skok u vis (1,92 cm) do 18 godina i ima sedmi najbolji rezultat svih vremena u sedmoboju u kategoriji do 20 godina.   

Na žalost, Koščak nije mogla nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti jer se ozlijedila na EP U-20 u Izraelu. 

Za Janu Koščak se do 2. listopada može glasati na Instagramu i Facebooku Europske atletske federacije (European Athletics), kao i na platformi X. 

Nastavite čitati

Sport

Biciklističko društvo Sloga Varaždin i Biciklističko društvo Kneginec organiziraju Kup Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove subote, 23. rujna, sa startom i ciljem u Čakovcu, održat će se Kup Hrvatske u cestovnom biciklizmu za 2023. godinu.

Utrka se organizira po pravilima UCI-ja i Hrvatskog biciklističkog saveza, a mogu nastupiti pojedinci i ekipe, strane i domaće, u kategorijama kadeta, juniorki, žena U23 i žena elite te u kategoriji veterana koja se neće bodovati za Kup.

Natjecatelji trebaju imati godišnju licencu za 2023. godinu i liječničko uvjerenje ne starije od šest mjeseci.

Staza je duga 31 km, a nakon starta kod trgovačkog centra Eurospin u Obrtničkoj ulici 2 u Čakovcu, vodit će kroz Brezje, Pleškovec, Frkanovec, Plešivicu, Zebanec, Štrukovec, Žiškovec, Sljemenice, Mačkovec i Šenkovec, do cilja u Čakovcu.

Staza neće biti zatvorena za promet, a utrka će se odvijati pod policijskom pratnjom.

Prijave su moguće najkasnije do srijede 20. rujna 2023. godine do 20 sati na: [email protected]

Start utrke veterana najavljen je za 15 sati i oni će voziti jedan krug, dok će ostali natjecatelji voziti dva kruga, odnosno 62 km, sa startom u 16 sati.

Natjecatelji će startne brojeve moći podići 30 minuta prije početka pojedine utrke, a za troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji osigurane su medalje.

Organizatori utrke su Biciklističko društvo Sloga Varaždin i Biciklističko društvo Kneginec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje