Povežite se s nama

Život i društvo

Petrijanec: Stanislav Hrešć je novi – stari predsjednik Udruge umirovljenika

Objavljeno:

- dana

Na redovnoj, ujedno i izbornoj skupštini Udruge umirovljenika Općine Petrijanec ponovno je za predsjednika izabran Stanislav Hrešć.

Skupštini koja je održana u subotu, 10. veljače, prisustvovalo je više od sto aktivnih članova i gostiju iz drugih udruga umirovljenika koje djeluju na području Varaždinske županije.

U svojem obraćanju okupljenima je dosadašnji predsjednik udruge Stanislav Hrešć poseban pozdrav uputio Jadranki Bahlen, predsjednici Saveza Udruga umirovljenika Varaždinske županije, te općinskom načelniku Željku Posavcu koji je izabran za predsjedavatelja Skupštine.

Slijedilo je podnošenje izvješća o radu Udruge za 2017. Godinu. Financijski izvještaj udruge podnijela je blagajnica Zdravka Rodeš, dok je Izvješće nadzornog odbora iznijela Dragica Kranjčić. Spomenuta izvješća prihvaćena su jednoglasno.

Za Izvršni odbor Udruge umirovljenika Općine Petrijanec predloženi su kandidati: Stanislav Hrešć- predsjednik, Pavao Leskovar – zamjenik predsjednika, Zdravka Rodeš – blagajnica te Josip Jovan, Antun Mikulek, Franjo Potočnjak, Stjepan Dombaj, Antun Martinčević i Marija Flegar za članove.

Jednoglasno su izabrani i kandidati za Nadzorni odbor Udruge umirovljenika Općine Petrijanec: Marija Jurajec za predsjednicu, a Dragica Kranjčić i Katica Šantalab za članice Nadzornog Odbora.

Na kraju Skupštine pozdravnu riječ održali su Predsjednica Saveza Udruga umirovljenika Varaždinske županije Jadranka Bahlen, te novoizabrani predsjednik Udruge Stanislav Hrešć, te njegov zamjenik Pavao Leskovar.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec potom se zahvalio umirovljenicima na suradnji i sudjelovanju u općinskim događajima. Ujedno je podijelio mali znak pažnje okupljenim umirovljenicima, povodom nadolazećeg Valentinova.

Udruga je, naime, svim prisutnim ženama darovala jaglace, dok je Općina Petrijanec njenim članovima darovala kišobrane financirane iz projekta.

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje