U Gradskoj vijećnici Varaždina danas je održana konferencija za medije povodom predstavljanja projekta „Mali vrt za održivo sutra!“ kojeg sufinancira Grad Varaždin, a provodi varaždinska Udruga za promicanje održivog načina življenja Gredica u partnerstvu s II., III., IV. i VI. osnovnom školom.

Na konferenciji su prisustvovali zamjenica gradonačelnica Sandra Malenica, privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženka Dević, predsjednica Udruge Gredica Rusalka Majer, ravnatelj VI. osnovne škole Mario Stančić i koordinatorice iz osnovnih škola partnera projekta.

Cilj ovog projekta je provođenje obrazovnih sadržaja za održivi razvoj, odnosno edukativnih radionica, unutar redovne nastave iz predmeta Priroda i društvo za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola. Svaki razred će osnovati svoju razrednu gredicu na kojoj će uzgajati razno voće i povrće i začinsko bilje. U sklopu projekta učenici će posjetiti i lokalni OPG na kojem će moći proučiti proces proizvodnje hrane i proširiti stečena iskustva te će na terenu učiti o prirodi, organskom uzgoju, vrtlarstvu, rastu i njezi biljaka i proizvodnji hrane. U provedbi će sudjelovati oko 500 varaždinskih osnovnoškolaca.

– Posebno me veseli što će u sklopu ovog projekta oko petstotinjak učenika naučiti kako dobro gospodariti zemljom. Ovo je jako dobra prilika da se svi upitamo što konkretno radimo da sačuvamo našu planetu, a najbolje što možemo učiniti jest da djecu od malih nogu učimo kako pametno gospodariti s resursima koje nam zemlja pruža – rekla je prilikom predstavljanja projekta novinarima zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Vrijednost projekta je 347.910 kuna, od čega iznos od 35.000 kuna sufinancira Grad Varaždin, a iznos od 313.119 kuna bespovratnih sredstava daje Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Vrijeme trajanja projekta je 12 mjeseci, od 1. ožujka 2019. godine do 29. veljače 2020. godine.

Komentari

Komentara