Povežite se s nama

Ostali sportovi

PH u Donjoj Dubravi

Objavljeno:

- dana

KAJAK I KANU

Ovaj vikend se na stazi uz drenažni kanal HE Donja Dubrava održalo prvenstvo Republike Hrvatske u kajak-kanu spustu, sprintu i slalomu za kadete, juniore i seniore na kojem su nastupile posade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, i Makedonije, a Kajak kanu klub Varteks je bio izvršni organizator.

U subotu je na programu bilo natjecanje u slalomu, a ujutro je održano natjecanje za kategorije kadeta i juniora. Naslove državnog prvaka osvojili su ekipa juniora u kajaku u sastavu Antonio Hiržin, David Rožmarić i Damian Kukec, u kajaku i kanu jednosjedu Mia Fadiga kod juniorki te u kajaku Maja Štimac kod kadetkinja. Drugo mjesto zauzeo je u kajaku David Rožmarić kod juniora i Marinela Hiržin kod kadetkinja, a na treće mjesto se plasirao Damian Kukec u kajaku. Na četvrto mjesto plasirali su se u kajaku Antonio Hiržin kod juniora i Matija Fadiga kod kadeta. U kategoriji juniora u kanuu jednosjedu August Bence i Filip Bence zauzeli su 7. i 8. mjesto, a na 7. mjesto plasirala se i ekipa kajaka jednosjeda u sastavu Matija Fadiga, Maja Štimac i Nela Hiržin.

U popodnevnim satima je na programu bio slalom za seniore, a naslov državnog prvaka u kajaku je osvojila Mia Fadiga, koja je zauzela i drugo mjesto u kanuu jednosjedu, a treće mjesto u kajaku jednosjedu je zauzela ekipa Damian Kukec, Antonio Hiržin i David Rožmarić te Marinela Hiržin kod kadetkinja. Kod kajaka jednosjeda Damian Kukec zauzeo je 11. mjesto, Antonio Hiržin bio je 12., a Matija Fadiga i David Rožmarić plasirali su se na 16. i 17. mjesto. U kanuu jednosjedu Miljenko Tomašek je zauzeo 12. mjesto, a Filip Bence i August Bence plasirali su se na 16. i 17. mjesto.

Natjecanje za državno prvenstvo nastavilo se u nedjelju kada je ujutro na programu bio klasični spust na stazi dužine 2 kilometra.

Naslove državnih prvaka ostvarili su u kajaku jednosjedu Maja Štimac kod kadetkinja, David Rožmarić kod juniora, kod seniora Aleksandar Brkušanin, u kanuu dvosjedu kod seniora posada Elvis Sanjković i Siniša Martinčević, ekipa seniora u sastavu Aleksandar Brkušanin, David Rožmarić i Antonio Hiržin te ekipa juniora u sastavu David Rožmarić, Damian Kukec i Antonio Hiržin. Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku jednosjedu Antonio Hiržin kod juniora i Mia Fadiga kod juniorki u kajaku i kanuu jednosjedu, Matija Fadiga kod kadeta, Marinela Hiržin kod kadetkinja, posada kanu dvosjeda Matej Herkov i David Rožmarić kod seniora te u kajaku ekipa seniora u sastavu Matej Herkov, Michel Ivić i Damian Kukec. Brončanu medalju osvojio je Damian Kukec u kajaku jednosjedu kod juniora. U kanuu jednosjedu kod juniora August i Filip Bence zauzeli su 4. i 5. mjesto, a u kategoriji seniora u kajaku Matej Herkov i Michel Ivić plasirali su se na 6. i 7. mjesto.

Prvenstvo je završeno natjecanjem u sprintu gdje su na stazi dužine 350 metara naslove državnih prvaka osvojili u kajaku jednosjedu Maja Štimac kod kadetkinja, David Rožmarić kod juniora i Matej Herkov kod seniora, u kanuu dvosjedu Damian Kukec i Antonio Hiržin kod juniora, a Elvis Sanjković i Siniša Martinčević kod seniora, i ekipa seniora u sastavu Matej Herkov, David Rožmarić i Antonio Hiržin. Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Matija Fadiga kod kadeta, Antonio Hiržin kod juniora i Mia Fadiga kod juniorki u kajaku i kanuu jednosjedu te ekipa seniora u kajaku jednosjedu u sastavu Aleksandar Brkušanin, Michel Ivić i Damian Kukec. Treće mjesto u kajaku jednosjedu osvojio je Damian Kukec kod juniora i Aleksandar Brkušanin kod seniora. Na četvrto mjesto u kanuu jednosjedu plasirala se ekipa Mia Fadiga, August i Filip Bence. Michel Ivić zauzeo je 5. mjesto u kajaku jednosjedu, a Filip Bence i August Bence su u kanuu jednosjedu kod juniora zauzeli 5. i 6. mjesto.

Prvenstvo je za varaždinske kajakaše završilo s osvojenih 18 zlatnih, 14 srebrnih i 5 brončanih odličja, a kod kajaka jednosjeda u konkurenciji juniora naše posade su zauzele sva prva mjesta što potvrđuje Kajak kanu klub Varteks kao jedan od najjačih klubova u Hrvatskoj u kojem se odlično radi s mladima.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje