Povežite se s nama

Ostali sportovi

PH uz kanal HE Donja Dubrava

Objavljeno:

- dana

KAJAK I KANU

Ovoga vikenda se na stazi uz drenažni kanal HE Donja Dubrava održalo Prvenstvo Republike Hrvatske u kajak kanu spustu, sprintu i slalomu za kadete, juniore i seniore na kojem su nastupile posade iz Hrvatske i  Bosne i Hercegovine a Kajak kanu klub Varteks je bio izvršni organizator.

 

Prvenstvo  je započelo u petak natjecanjem u sprintu gdje su na stazi dužine 350 metara naslove državnih prvaka osvojili u  kajaku jednosjedu Maja Štimac kod kadetkinja, David Rožmarić kod juniora i Mia Fadiga kod juniorki, u kanu dvosjedu Damian Kukec i Antonio Hiržin  kod juniora, a Elvis Sanjković i Matej Herkov kod seniora te  ekipa kajaka jednosjeda kod seniora u sastavu  Matej Herkov, David Rožmarić i Damian Kukec . Na drugo mjesto plasirali su se  u kajaku Katja Bengeri kod kadetkinja,  Damian Kukec kod juniora i kanu dvosjed u sastavu Robert Rauš i Danijel Mijatović. Treće mjesto u kajaku jednosjedu osvojio je Antonio Hiržin  kod juniora  i Matej Herkov kod seniora, a u kanu jednosjedu Danijel Mijatović. Na četvrto mjesto u kajaku jednosjedu se plasirala ekipa kadeta u sastavu Luka Grobotek, Roko Bengeri i Marko Mumlek. Robert Rauš zauzeo je 5. mjesto u kanu jednosjedu, a Marinela Hiržin u kajaku jednosjedu kod kadetkinja. Na 6. mjesto plasirala se ekipa kajaka jednosjeda u sastavu Robert Herkov, Mia i Matija Fadiga. U kajaku jednosjedu se na 8. mjesto kod juniora plasirao Matija Fadiga  i Luka Grobotek kod kadeta, a Roko Bengeri i Marko Mumlek zauzeli su 10. i 11. mjesto.

U subotu ujutro je na programu bilo natjecanje u slalomu za kategorije kadeta i juniora. Naslove državnog prvaka osvojile su u kajaku  jednosjedu Mia Fadiga kod juniorki i Maja Štimac kod kadetkinja. Na 2. mjesto plasirala se ekipa juniora u kajaku u sastavu Antonio Hiržin, David Rožmarić i Damian Kukec.  Treće mjesto osvojio je Damian Kukec u kajaku kod juniora i Katja Bengeri kod kadetkinja. Na 4. mjesto plasirali su se u kajaku Marinela Hiržin  i ekipa kadeta u sastavu Luka Grobotek, Roko Bengeri i Marko Mumlek. Ekipa kajaka jednosjeda u sastavu Matija Fadiga, Maja Štimac i Mia Fadiga zauzela je 6. mjesto. U kajaku kod kadeta Luka Grobotek i Roko Bengeri plasirali su se na 7. i 8. mjesto, a Marko Mumlek  na  11. mjesto. Kod juniora se na 7. mjesto plasirao David Rožmarić, a Matija Fadiga i Antonio Hiržin zauzeli su 10. i 11. mjesto.

U popodnevnim satima je na programu bio klasični spust na stazi  dužine 2 kilometara. Naslov državnog prvaka u kanu jednosjedu osvojio je Emil Milihram, u kajaku jednosjedu Damian Kukec kod juniora, Maja Štimac kod kadetkinja i ekipa seniora Matej Herkov, David Rožmarić i Damian Kukec. Na 2. mjesto u kajaku jednosjedu su se plasirali David Rožmarić kod juniora,  Mia Fadiga kod juniorki, Katja Bengeri kod kadetkinja, u kanu dvosjedu Robert i Patrik Rauš te ekipa kanu jednosjeda u sastavu Emil Milihram, Danijel Mijatović i Robert Rauš. Treće mjesto osvojio je Antonio Hiržin u kajaku kod juniora i Marinela Hiržin  kod kadetkinja te u kanu dvosjedu Robert i Matej Herkov. Na 4. mjesto plasirali su se u kajaku  jednosjedu Matija Fadiga kod juniora, Matej Herkov kod seniora i Danijel Mijatović u konkurenciji kanu jednosjeda.  Robert Rauš plasirao se u kanu jednosjedu na 5. mjesto kao i  Luka Grobotek u kajaku kod kadeta, a Roko Bengeri i Marko Mumlek su zauzeli  8. i 9. mjesto.

Natjecanje za državno prvenstvo završilo je u nedjelju kada je održan slalom u konkurenciji seniora. Naslov državnog prvaka osvojila je kajaku jednosjedu Mia Fadiga ispred Maje Štimac  na drugom mjestu. Na 4. mjesto plasirali su se u kanu dvosjedu Tibor Malašić i Damian Kukec te ekipa kajaka jednosjeda u sastavu Damian Kukec, Mia i Matija Fadiga. Na 5. mjesto plasirala se ekipa kanu jednosjeda u sastavu Tibor Malašić, Damian Kukec i Miljenko Tomašek. U kajaku jednosjedu na 6. mjesto se plasirao Damian Kukec, Tibor Malašić bio je 12. ispred  Matije Fadige na 13. mjestu, Marko Kukec je zauzeo 16., Izidor Cuković 19., a Denis Vlašić 23. mjesto. 

Prvenstvo je za varaždinske kajakaše završilo sa osvojenih  13 zlatnih, 11 srebrnih i 9 brončanih odličja što potvrđuje Kajak kanu klub Varteks kao jedan od najjačih klubova u Hrvatskoj.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje