Povežite se s nama

IT Tech

Photoshop Touch

Objavljeno:

- dana

Photoshop je dostupan korisnicima mobitela s Androidom ili iOS-om.

 Ime aplikacije je Photoshop Touch, a u odnosu na verziju aplikacije za tabletne uređaje, izmijenjeno je sučelje, dok su funkcionalnosti ostale uglavnom jednake. Aplikacija dozvoljava uređivanje fotografija s rezolucijom do 12 megapiksela, a nudi standardne alate za obradu i označavanje dijela fotografije, mogućnosti prilagodbe parametara, te filtere. Photoshop Touch na App Storeu i Google Playu košta pet dolara. Korisnici Androida moraju imati najmanje verziju 4.0, a korisnici Appleovih smartphonea aplikaciju mogu koristiti na iPhoneu 4S i 5 s iOS-om 6

Izvor:
Foto:

IT Tech

Orepić:”odluke još treba preispitati”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DVOJBA

Ključ smanjenja stope kriminaliteta u županiji, te kreiranje sigurne okoline zajedničko je postignuće PU međimurske i svih sudionika lokalne zajednice, izjavio je ministar Orepić tijekom susreta sa županom Matijom Posavcem.

Pritom je naglasio važnu ulogu Sajma sigurnosti koji će se ove godine održati po 4. puta u organizaciji MUP-a uz podršku Međimurske županije. Posavec se, pak, osvrnuo na problem krađa, posebice u poljima i kućanstvima te na potrebu preventivnog i represijskog djelovanja policije. Posavec smatra da je reorganizacija sustava nužna, no uz obavezno očuvanje županijskog statusa Policijske uprave međimurske. Ministar je odgovorio da će se takve odluke preispitati na posebnom sastanku te da će Županija sudjelovati kod njihovog donošenja.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

IT Tech

Niskoenergetske kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ČAKOVEC

Održivi građevinski materijali i tehnologije na području zelene gradnje tema je 12. mini-simpozija o zelenoj gradnji u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju i Udruženja arhitekta Međimurja, koji će 12. studenoga biti održan u Čakovcu.

Kakve su to ZEB, pasivne i niskoenergetske kuće i što ih razlikuje od drugih kuća? Kakvi se materijali i tehnologije koriste prilikom gradnje takvih kuća? Odgovore na ova pitanja i vaša pitanja vezana uz ovu temu potražite na simpoziju koji će biti održan u Tehnološkom inovacijskom centru, Bana Josipa Jelačića 22b.
Sajam će početi u 15 sati i trajati do 18.30 sati.

 

Mini-simpozij se održava u Tehnološkom inovacijskom centru, a ulaz je besplatan

Institucionalni pokrovitelj simpozija je Međimurska županija, a pokrovitelj Tehnološki inovacijski centar Međimurje. Poduzeća i institucije koje sudjeluju na simpoziju s edukativnim i promotivnim prezentacijama su MENEA, Baldinistudio, Inoutic/ Deceuninck, Rockwool, I.T.V. Murexin, Firestone, Fibran Nord, TECE i Nexe. 
Medijski pokrovitelji simpozija su Regionalni tjednik, Domosfera.hr, Gradimozadar.hr, gradimo.hr i Webgradnja.hr.
Simpozij je besplatan za sve sudionike te se boduje u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja HKA sa 2 SSU boda.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje