Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani 19-godišnjak u V. Toplicama uništio stanice za orijentacijsko trčanje i potom se sukobio sa zaštitarom

Objavljeno:

- dana

Vanadalski čin

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Sumnja se da je on 18. lipnja oko 23 sati u Varaždinskim Toplicama, prolazeći Dugom ulicom i Trgom slobode, nailaskom na kontrolne stanice za orijentacijsko trčanje koje su ostale od netom završenog javnog okupljanja, iste čupao iz zemlje, lomio i bacao na asfalt. U tome su ga uočila dvojica redara  javnog okupljanja starosti 45 i 49 godina, te potrčali za njim.

Nakon što su ga sustigli, 49-godišnjak ga je uhvatio za ruku u namjeri zadržavanja na mjestu događaja, pri čemu ga je 19-godišnjak odgurnuo i pobjegao. Kasnije je mladić na Trgu slobode pristupio 49-godišnjem redaru i od njega zatražio svoj ruksak koji je prethodno odbacio. Tom je prilikom pri povlačenju ruksaka, pao na tlo, povukavši za sobom 49-godišnjaka te mu rastrgao odjeću. Pritom je ozlijeđen zbog čega mu je u prostorijama Policijske postaje Novi Marof pružena medicinska pomoć po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, dok je 49-godišnjak odbio ponuđenu liječničku pomoć. Alkotestiranjem je utvrđeno da je 19-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.12 promila.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava za spomenuto kazneno djelo, te optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Mladić (24) vozio alkoholiziran i bez ispita za vrijeme zabrane pa zaradio čak 18 negativnih bodova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 19. siječnja 2021. godine, u 23 sata i 15 minuta u Nedelišću u Čakovečkoj ulici prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su Škodu Fabiju, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 22-godišnji vozač.

Provedenim alkotestiranjem te izvršenim provjerena utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao Škodom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila te bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja.

S obzirom da je 24-godišnji vozač recidivist u počinjenju prometnih prekršaja te je prijetila opasnost da će ponovno upravljati automobilom, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja, okrivljenik je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 20.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 21 mjeseca (okrivljeniku uručeni prekršajni nalozi). Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozaču će se dodijeliti i 18 negativnih prekršajnih bodova.

Ujedno, okrivljeni će uz optužni prijedlog zbog počinjenja prometnog prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita, biti doveden prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu. Okrivljeni je višestruki povratnik u počinjenju opisanog prekršaja zbog čega je predloženo njegovo zadržavanje o čemu će sudac nakon saslušanja donijeti odluku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarcu koji je gotovo ubio nevjenčanu suprugu Vrhovni sud povećao kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na visinu kazne izrečene hrvatskom državljaninu starom 29 godina zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva, objavio je DORH.

Prvostupanjskom presudom 29-godišnjak je proglašen krivim da je 27. veljače 2020. u kući u jednom mjestu na području Varaždinske županije, udario tvrdim predmetom po glavi svoju nevjenčanu suprugu koju je ranije fizički i verbalno zlostavljao i nanio joj tešku ozljedu (prijelom zatiljne kosti), ali smrtni ishod nije nastupio.

Za navedeno kazneno djelo 29-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je 29-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest godina, utvrdivši da je izrečena kazna prvostupanjskog suda preblaga jer je taj sud dao premali značaj činjenici da je 29-godišnjak višestruko osuđivan zbog kaznenih djela i prekršaja koje je počinio na štetu svoje izvanbračne supruge.

Nastavite čitati