Jučer, 29. travnja, u 23.20 sati u Sesvetama Ludbreškim, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg, zaustavili su osobno vozilo, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.78 g/kg upravljao 24-godišnjak.

Također je utvrđeno da je vozilu isteklo važenje prometne dozvole i osnovno osiguranje vozila, te da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, navedeni je doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

– Protiv njega će se Općinskom sudu u Varaždinu Prekršajnom odjelu podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja. Za iste mu prijeti novčana kazna u iznosu do 62.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju do 12 mjeseci, a koja mjera će se izvršiti nakon polaganja vozačkog ispita. Po Pravomoćnosti odluke o prekršajima odredit će mu se i 12 negativnih prekršajnih bodova – javlja PU varaždinska.

Komentari

Komentara