U čakovečkome Perivoju Zrinskih u subotu, 6. srpnja, Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu organizirala je “Piknik u parku”, manifestaciju s ciljem poticanja građanstva na korištenje javno dostupnih površina te promocije povoljnog utjecaja boravka u prirodi na čovjeka i razvoj djeteta.

U tri sata, od 17 do 20, s MURID-ovim djelatnicama i volonterima družila su se i igrala brojna djeca s roditeljima.

– Pomoću raznih aktivnosti tijekom “Piknika” – društvenih igara, igara s više sudionika, motoričke aktivnosti, druženja i povezivanja – promoviramo i važne odgojne vrijednosti kao što su tolerancija, dijeljenje, inkluzija, odnosno dobrobiti pripadanja te važnost socijalizacije i uključenja u zajednicu. Ovim i drugim aktivnostima koje provodimo želimo doprinijeti osvještavanju važnosti rane intervencije u zajednici, ali i stvaranju zajednice koja se brine o članovima. “Piknik u parku” nema posebnu strukturu jer je prioritetni cilj potaknuti građane i građanke na uključenje. Stoga uvijek pozivamo veliki broj ljudi, koristimo društvene mreže i lokalne medije kao komunikacijska i promotivna sredstva. Naravno, tijekom samoga “Piknika” uvijek nastoje stvoriti ugodnu atmosferu, s različitim rekvizitima i igrama, gdje kreativnost svake MURID-ove tete dolazi do izražaja i doprinosi uspješnosti.

Uspješnost “Piknika” najbolje se vidi u fotografskim zapisima, kao i povratnim informacijama koje dobivamo i od sudionika, ali i od onih koji su željeli prisustvovati nekom određenom “Pikniku”, ali eto, taj put baš nisu mogli. Isto tako, lijepe komentare dobivamo i od ljudi koji nas prate na društvenim mrežama pa nas te povratne informacije potiču i na daljnje organizacije ovakvih akcija. Sa željom da se uključi što više ljudi, plan nam je da akcija “Piknika u parku” postane tradicija dvaput godišnje, pa ćemo pokušati svake godine organizirati dva “Piknika” – (pro)ljetni i jesenski. Mnogo toga ovisi i o tome koliko će nas vrijeme poslužiti – objašnjava MURID-ova djelatnica Maja Baksa.

Pridružite se nekomu budućemu “Pikniku” i sami te pomozite MURID-u da promovira svoju viziju povratka prirodi i temeljnim vrijednostima poput druženja i uživanja u prekrasnom okolišu!

Komentari

Komentara