Djeca polaznici vrtića „Cipelica”, „Mrav“, „Vjeverica“, „Zvjezdice“ i „Pirgo“ Dječjeg vrtića Cipelica dva dana su uživala u predstavi Kazališne družine Pinklec „A tko si ti?“.

Čarobna igra, scena, lutke i kostimi prilagođeni djeci predškolske dobi zaokupili su njihovu pažnju te je to za njih bio poseban kazališni doživljaj. Kako kažu u vrtiću “Cipelica”, Pinkleci uvijek iznova iznenade visokom profesionalnošću i razigranošću, uz to i dobro nasmiju te su uvijek dragi gosti te predškolske ustanove.

– Na taj način vrtićarce uvodimo u svijet kazališta prilagođen njihovoj dobi! – istaknula je ravnateljica vrtića, Gordana Šoltić-Siladi.

Predstavu je režirao i (prema motivima priče “Neposlušno mače” I. Bjeliševa) dramatizirao Romano Bogdan. Za likovno oblikovanje lutaka, scenografije i kostima odgovorna je Rusa Trajkova, a za glazbu Bojan Miljančić. Oblikovanje rasvjete potpisuje Neven Taradi, a igraju Karolina Horvat (Tina), Mario Jakšić (Luka) i Davor Dokleja (Matko).

Scenska igra

U predstavi se propituju odnosi jednakosti i različitosti. Iz amorfnih mekanih jastuka nastaje priča o likovima koji se međusobno prepoznaju. U tome prepoznavanju oni su po nečemu isti, a po nečemu različiti. To je prepoznavanje osmišljeno u scenskoj igri lutaka i glumaca, koji uvijek postaju netko drugi, igrajući se svojom formom, glasovima, jezikom i smislom. Igraju se Matko, Tina i Luka, mačkica, ježić, vjeverica, zečić, bukva, hrast, jablan… i jedno mače, koje je otišlo predaleko od kuće i zalutalo.

Komentari

Komentara