IZVORKD Pinklec
POU

U Kazališnoj družini Pinklec kažu da im 2019. godina donosi nove izazove i mogućnosti.

Uz Susret Hrvatskoga centra ASSITEJ, Cukorek, Showcase, Ruksak kulture, Noć kazališta te gostovanja na raznim festivalima i susretima diljem Hrvatske, najbitnije gostovanje održat će se na “Shangai international children’s theatre festivalu” u Kini, kamo putuju s predstavom “A tko si ti?” Uza sve to, radit će i na novim predstavama, s novim autorima i koproducentima.

Krpimirci

Prva je na rasporedu već u veljači. Predstava radnoga naziva „Krpimirci” autorski je projekt Ksenije Zec i Saše Božića, a Pinkleci će ga ostvariti u koprodukciji s riječkim Gradskim kazalištem lutaka. Autorski tim predstave čine i Zdravka Ivandija Kirigin (oblikovanje scenografije, objekata i kostima) te Damir Šimunović (autor glazbe). U predstavi igra miješana ekipa Pinkleca i Riječana: Petra Šarac/Karolina Horvat, Bruno Kontrec/Damir Orlić, Mario Jakšić/David Petrović i Alex Đaković/Davor Dokleja.

Supernova

Predstava “Krpimirci” poziva djecu na imaginarno putovanje u kojem dijelovi odjeće oživljavaju, mijenjaju tijela glumaca i nude nove krajolike dječjoj mašti. Predstava upozorava da ljude (kao ni odjeću koju nose!) ne treba odbaciti, zaboraviti i uništiti. Odjeća dakako ne čini čovjeka, no možemo joj produžiti vijek trajanja tako da ju recikliramo, darujemo ili joj promijenimo namjenu.

Dramski studio Dada je u siječnju ove godine proslavio 15 godina postojanja, a unazad šest godina u svibnju ili lipnju ima godišnju produkciju

U svijetu modnih marki koje definiraju naše identitete, valja se podsjetiti da odjeća može imati i sentimentalnu, praktičnu te kreativnu vrijednost. Budući da je predstava zamišljena za malu scenu, dakle publika na pozornici, održat će se dvije premijere. Prva čakovečka premijera zakazana je za nedjelju, 24. veljače, u 16 sati, a druga za tjedan dana kasnije, 3. ožujka, također u 16 sati.

ADHD / Kao voda

Druga premijera, autorski projekt Olje Lozice, problematizira poremećaj hiperaktivnosti i deficit pažnje, poznatiji po engleskom akronimu ADHD. Tu predstavu Pinkleci će ostvariti u koprodukciji s Kotar Teatrom. Treća premijera planirana je za jesen i početak sljedeće sezone. Predstava radnoga naziva „Kao voda” autorski je projekt Romana Bogdana i Ane Prolić, a Pinkleci će je ostvariti u koprodukciji s HNK-om iz Varaždina.

Dada

Dramski studio Dada nastavio je s radom u siječnju. I ove godine priprema produkciju sa devet različitih skupina. No, ovogodišnja produkcija poprimit će oblik festivala. Festival Fačuk, koji su prije 15 godina pokrenuli Pinkleci i Dadači, ponovo će oživjeti! Dramski studio Dada je u siječnju ove godine proslavio 15 godina postojanja te unazad 6 godina svake godine u svibnju ili lipnju ima godišnju produkciju.

Predstava radnog naziva “Krpimirci”, u kojoj oživljavaju dijelovi odjeće, autorski je projekt Ksenije Zec i Saše Božića, a Pinkleci će ga ostvariti u koprodukciji s riječkim Gradskim kazalištem lutaka

Produkcija je to svih skupina unutar Dramskoga studija Dada. Na toj se produkciji svaka predstavlja sa svojim kreativnim radom, bilo da se radi o dramskoj predstavi, lutkarskoj predstavi ili performansu. Budući da svake godine sve više djece dolazi u Dadu, skupine se neprestano povećavaju. Trenutačno broje 110 polaznika u devet skupina. Deseti Fačuk bit će prilika za prezentaciju svega što se radi u Studiju, a ujedno će Festivalom proslaviti 15. obljetnicu djelovanja!

Komentari

Komentara