Povežite se s nama

U fokusu

Piškornica – sanacijsko odlagalište želi kupiti MBO tvornicu u Varaždinu!

Objavljeno:

- dana

UPIT VEĆ POSLAN

C.I.O.S. MBO tvornicu u Varaždinu želi kupiti tvrtka Piškornica – sanacijsko odlagalište, jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću iz Koprivničkog Ivanca, objavio je Večernji list.

Riječ je o tvrtki u vlasništvu Piškornice d.o.o., koja je u vlasništvu četiriju županija sjeverne Hrvatske i Općine Koprivnički Ivanec, a koja treba izgraditi regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske. 

I dok gradnja Centra nikako da počne već godinama, pa poslovanje ne ide sjajno, Piškornica je osnovala tvrtku kćer Piškornica – sanacijsko odlagalište, koja se počela baviti odlaganjem otpada. Inspekcija zaštite okoliša je krajem 2015. godine podnijela opužni prijedlog protiv tvrtke kćeri nakon što su utvrdili da su zaprimali otpad na odlaganje, a nisu imali potrebnu dozvolu za obavljanje tog posla. Dozvole su ishodili tek naknadno. 

Iz C.I.O.S. grupe su za Večernji list potvrdili da su primili upit iz Piškornice, no hoće li tvornicu za mehaničko-biološku obradu otpada, prvu takvu u Hrvatskoj, doista i prodati, nisu naveli.

Mladen Jozinović, direktor Piškornice d.o.o., jučer za dnevni list nije imao komentara. 

Žele se domoći bala?

Večernji list nagađa da je glavni razlog za kupnju M.B.O. tvornice u Varaždinu Plan gospodarenja otpadom od 2016. do 2022. godine, koji tehnička Vlada još nije prihvatila, no koji – bude li prihvaćen – dovodi u pitanje izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Piškornici.

Kupnjom M.B.O. tvornice Piškornica d.o.o. bi napokon ispunila svoju svrhu i mogla početi obrađivati otpad iz četiri županije. Zbog toga je osnovana još 2009. godine.

S druge strane, C.I.O.S. grupa je podnijela tužbu protiv Grada Varaždina budući da ni tri godine nakon dodjele koncesije za odlaganje baliranog otpada ugovor s njima nisu potpisali. Večernji navodi da je C.I.O.S MBO u 2015. ostvario gubitak od 14 milijuna kuna.

I dok C.I.O.S. gubi zato što ne može realizirati posao s Gradom Varaždinom dobiven na koncesijskom natječaju još 2013., moguće je da na zbrinjavanje varaždinskih bala računa Jozinović iz Piškornice.

Naime, Piškornica je i u suvlasništvu Varaždinske županije, pa nije isključeno da bi se putem te tvrtke pokušalo naći rješenje za bale, a uz to bi ta tvrtka sa sjedištem u Koprivničkom Ivancu od tog posla mogla profitirati. To sve ide u prilog nagađanjima da je navodno dogovoreno da će bale iz Varaždina biti premještene na odlagalište tvrtke Piškornica.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Lidija obrt za posredovanje vl. Lidija Čevra zapošljava stručnog suradnika na izvornom njemačkom jeziku (m/ž). Posao se odvija od kuće, a prijaviti se možete najkasnije do 27.1. Poslodavac nudi suradnju s uspješnim njemačkom kompanijom, sigurna primanja, samostalno kreiranje svog radnog vremena, neradni vikend. Od kandidata se očekuju odlično poznavanje njemačkog jezika, poznavanje rada na računalu, odgovornost i pedantnost u radu te motiviranost i ljubaznost. Prijavite se.

Workforce za potrebe klijenta zapošljava na pozicijama Customer Support Specialist – Danish or Norwegian (m/ž) i referent prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a poslovi se mogu obavljati i od kuće. Potrebne su dobre računalne vještine, komunikativnost i strpljivost. Prijavite se najkasnije do 31.1. Aplicirajte.

Arena Bet zapošljava na poziciji operater/ blajanik u kladionici (m/ž). Lokacije rada su Ludbreg i Breznički Hum, a prijave su otvorene do 31.1. Posao obuhvaća primanje uplata igrača i izdavanje listića igračima, prodaju trgovačke robe, isplatu dobitaka na temelju dobitnog listića i slično. Poslodavac omogućuje dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje. Prijavite se.

Boxmark Leather d.o.o. traži radnika u proizvodnji (m/ž) i tapetara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, a prijave se zaprimaju do 14.2. Poslodavac očekuje srednjoškolsku spremu tehničkog, strukovnog ili administrativnog usmjerenja. Prijavite se na linku.

iC artprojekt d.o.o. zapošljava na pozicijama prvostupnik / tehničar elektrotehničke struke (m/ž), diplomirani inženjer elektrotehnike (m/ž), diplomirani inženjer strojarstva (m/ž), prvostupnik/ tehničar strojarske struke (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene najkasnije do 31.1. Uvjeti su služenje MS Office-om i AutoCAD-om te znanje engleskog i njemačkog jezika. Aplicirajte.

Asja, obrt, zapošljava kozmetičara (m/ž) u Trnovcu. Prijave su otvorene do 4.2. Poslodavac nudi mogućnost stalnog zaposlenja. Od kandidata se očekuju znanja depilacije, masaže, manikure, pedikure i ugradnje trepavica. Provjerite više ovdje.

Plastilak – Elektronic, obrt, traži voditelja elektromontažnih radova (m/ž) u Paki. Prijave su otvorene do 28.1. Posao obuhvaća vođenje poslovnog procesa te organizaciju i kontrolu izvedbe radova u pogledu rokova i kvalitete. Uvjeti za rad su viša ili visoka stručna sprema smjera elektrotehnike. Potrebno je znanje samostalnog čitanja elektroničkih nacrta te poznavanje barem jednog stranog jezika. Više na linku.

Metal product d.o.o. traži zavarivača (m/ž) u Brezničkom Humu. Prijaviti se možete do 27.1. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema i radno iskustvo od dvije godine. Poslodavac nudi mogućnost zaposlenja na neodređeno. Predivđa se plaća do 7.500 kuna neto. Saznajte detalje ovdje.

Bu-Jan tim j.d.o.o. zapošljava građevinskog tehničara (m/ž). Mjesto rada je Pretetinec, a rok prijave je 15.2. Posao obuhvaća organizaciju rada, rad s djelatnicima i vođenje dokumentacije na gradilištu. Nudi se mogućnost stalnog zaposlenja, a potrebno je minimalno jednogodišnje iskustvo. Provjerite više o poziciji ovdje.

Koving d.o.o. traži glodača (m/ž) za rad u Varaždinu. Rok prijave je 12.2. Uvjeti su završena srednja škola bez obzira na smjer te iskustvo rada od minimalno dvije godine. Potrebno je znanje rada na glodalici klasičnog tipa. Provjerite više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu će niknuti novih 56 POS stanova i 30 garaža u Ulici grada Koblenza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Nakon devet godina, ponovo su počeli radovi na građevini B2, novoj zgradi sa POS-stanovima kod Ulice grada Koblenza u Varaždinu. U petak su novinari obišli gradilište zajedno s gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Potonji je tom prilikom izjavio da je „nažalost, bivša gradska administracija prekinula radove 2012. godine, što je bilo trostruko pogrešno“.

– Prije svega zbog toga što je ovo lokacija gdje se već počeli radovi, pa su nasilno prekinuti. Drugo, zbog toga što se kasnilo te ljudima stanovi nisu predani na korištenje na vrijeme, za što su se plaćali i penali. I treće, zbog toga što je POS još uvijek najbolji način stambenog zbrinjavanja, osobito mladih obitelji – istaknuo je gradonačelnik, ocijenivši pritom da je riječ o stanovima srednje i čak više kvalitete,  „a relativno jeftinijim u odnosu na ostale stanove na tržištu“.

Ovdje je niknuo cijeli jedan mali grad koji grade privatni građevinari i Grad.

– S kupnjom zemljišta, nakon obveznica, mi ćemo ovdje napraviti potpuno novi prilaz sa istočne zaobilaznice, tako da će cijeli ovaj kvart biti rasterećen od prometnih gužvi. Štoviše, Kućanska rampa je pred dobivanjem građevinske dozvole, pa ćemo je prijaviti na europske projekte. Time ćemo cijeli ovaj dio grada razviti, odnosno imat će svu potrebnu infrastrukturu kakvu treba imati – najavio je Čehok.

Na njega se nadovezao Zoran Svetec, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi, objasnivši  da će u objektu B2 biti uređeno 56 stanova i 30 garaža.

– Veličina stanova imat će površinu od 63 do 98 metara četvornih. Građevinske radove izvodi varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton, a vrijednost investicije je 39 milijuna kuna. Stanovi će biti energetskog razreda B, a cijena kvadratnog metra iznosi 1285 eura. Završetak radova predviđa se u kolovozu 2022. godine – rekao je Svetec, napomenuvši da je interes za kupnju stanova već sada vrlo izražen.

Dodajmo da je Grad u pregovorima s HEP-om oko postavljanja dodatne sigurnosne ograde prema jednoj od najvećih visokonaponskih trafostanica u gradu, koja je smještena u neposrednoj blizini građevine B2.

Nastavite čitati