Povežite se s nama

Život i društvo

Pisma preporuke donijela milijune

Objavljeno:

- dana

LAG Sjeverozapad

Zahvaljujući  i pismima preporuke koje im je izdao LAG Sjeverozapad, odobreno je sufinanciranje Agencije za plaćanja obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja su prijavila projekte na natječaj IPARD-a, mjeru 101.

– Zaprimili smo četiri zahtjeva za izdavanje pisma preporuke koje odobrava Upravni odbor LAG-a. Naime, kada OPG podnosi prijavu na natječaj, javlja se LAG-u i traži izdavanje pisma preporuke koje mu omogućuje dobivanje dodatnih natječajnih bodova. To se pismo donosi sukladno Strategiji LAG-a koju smo donijeli početkom godine – pojasnio je voditelj LAG-a Sjeverozapad Mario Željezić, govoreći o aktivnostima LAG-a  na sjednici Upravnog odbora, održanoj u Zelendvoru.

OPG Miljenka Levanića ostvario je sufinanciranje od 50 posto za nabavku potrebne mehanizacije za farmu mliječnih krava u iznosu od 741.760 kuna. Projekt OPG-a Slavka Maltarskog, vrijedan četiri milijuna, ostvario je sufinanciranje od 50 posto za izgradnju i opremanje farme muznih krava

Temeljem dostavljenih pisma preporuke, Agencija za plaćanje pozitivno je ocijenila projekte dva OPG-a s područja LAG-a Sjeverozapad – OPG Miljenka Levanića, koji je ostvario sufinanciranje od 50 posto za nabavku potrebne mehanizacije za farmu mliječnih krava u iznosu od 741.760 kuna. „Prošao“ je i više od četiri milijuna vrijedan projekt OPG-a Slavka Maltarskog, koji je ostvario sufinanciranje od 50 posto za izgradnju i opremanje farme muznih krava.

OPG Miljenka Levanića ostvario je sufinanciranje od 50 posto za nabavku potrebne mehanizacije za farmu mliječnih krava u iznosu od 741.760 kuna. Projekt OPG-a Slavka Maltarskog, vrijedan četiri milijuna, ostvario je sufinanciranje od 50 posto za izgradnju i opremanje farme muznih krava.

Aktivan Lag Sjeverozapad

Izdavanje pisma preporuka samo je jedna od aktivnosti koje je lani provodio LAG Sjeverozapad.
– Iz lanjskih aktivnosti LAG-a, izdvojio bih radionice koje je LAG provodio na području jedinica lokalnih samouprava – članica LAG-a, a na kojima je predstavljena IPARD mjera 202, te program ruralnog razvoja i LEADER program. Također, imali smo aktivnosti vezane uz projekt energetske učinkovitosti javne rasvjete i energetske učinkovitosti obiteljskih kuća. Aktivnosti vezane za promociju LAG-a na Špancirfestu, gdje smo zakupili izložbenu kućicu u kojoj su OPG-i predstavljali i prodavali svoje proizvode. Osim toga, naš LAG je organizirao studijsko putovanje u Sloveniju, gdje smo posjetili LAG Haloze, koji nam je predstavio svoja iskustva iz provedbe LEADER programa – istaknuo je Mario Železić, govoreći o aktivnostima LAG-a Sjeverozapad

Članovima Upravnog odbora još je jednom skrenuta pozornost i na Strategiju poboljšanja energetske učinkovitosti javne rasvjete na području LAG-a, zahvaljujući kojoj se planira ušteda električne energiju u iznosu od 2,5 milijuna kuna.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!