Kazališna družina Štolcer slavi 10. godišnjicu postojanja.

Povodom jubileja, članovi Družine odigrat će svoju prvu predstavu iz “Pismo z Galicije” na nekoliko lokacija.

Nakon što su “Galiciju” 25. listopada već odigrali u središnjici Matice hrvatske, u zagrebačkoj Dvorani Jure Petričevića prilikom 100. obljetnice pripojenja Međimurja Hrvatskoj, 5. studenoga igraju je u čakovečkome Centru za kulturu, a 15. studenoga u Ivancu.

Kazališna družina će predstaviti i svoju fotomonografiju. Predstava “Pismo z Galicije” ubrala je najbolje nagrade za dramski tekst, režiju i predstavu u cjelini na KAM-u 2010. te na 50. FHKA iste godine.

O predstavi

Sa željom očuvanja narodnih običaja te izvornih dokumenata i pisama iz prošlosti, došlo se do ideje postavljanja ovog komada na kazališne daske. Predstava se igra na kajkavskome dijalektu, čime se htjela uprizoriti autentičnost vremena o kojem govori.

Uskrs je 1917. godine Marika je još jedna u nizu žena koja iščekuje pozitivne vijesti o svom suprugu s daleke bojišnice Galicije. Đurek je još samo jedan u nizu muškaraca koji kreće na frontu. Iz Galicije stiže Jožino pismo, ali ga je teško otvoriti… Tko će otići, tko će se vratiti i na kraju tko će ostati…emocije i sudbina….ljubavna priča..ili…

Trajanje predstave: 40 minuta

Cijena ulaznice: 30 kuna

Komentari

Komentara