Povežite se s nama

Sport

PK Barok osvojio na regionalnom prvenstvu 42 odličja

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Plivači Baroka nastupili su u Sisku na Regionalnom prvenstvu za sve dobne skupine koje se održalo u proteklu subotu i nedjelju.

 

Na natjecanju sudjelovalo je 12 klubova: Sisak Janaf, Đakovo, Olimp Tuhelj, Osijek Žito, Čakovečki PK, Međimurje, Vinkovački PK, Barok, Varaždin, Varaždinske toplice, Cerine Koprivnica, Marsonia Slavonski Brod sa ukupno 350 natjecatelja. Na programu je ukupno bilo 18 pojedinačnih, te 4 štafetne discipline, a plasmani su se ostvarivali u svim uzrasnim kategorijama počevši od početnika pa sve do seniora.

Nastupilo je najveći broj članova Baroka do sada, njih čak 37, a osvojili su 42 odličja, od kojih  8 zlatnih, 12 srebrenih i 22 brončana. Pojedinačne medalje osvajalo je 14 predstavnika Baroka u svim uzrasnim kategorijama.

Od svih uzrasnih kategorija, članovi Baroka najbolje su rezultate ostvarili u kategoriji početnika. Najuspješnija predstavnica među početnicama bila je Nika Dobovičnik koja je osvojila čak 5 odličja i to: zlata na 50 delfin, 50 prsno i 50 slobodno, te srebra na 50 leđno i 200 mješovito. Dva odličja osvojila je i Leona Juriša koja je bila srebrena na 50 delfin i brončana na 200 mješovito plivajući sa godinu starijima.Kod dječaka najviše se istaknuo Erik Hunjek koji je osvojio čak 3 zlatne medalje i to u disciplinama 50 slobodno, 50 leđno i 200 mješovito. Luka Štumberger bio je brončani u utrci 50 leđno. Kombinirana muško-ženska početnička štafeta 4×50 slobodno bila je uvjerljivo najbrža, ali je diskvalificirana zbog jedne krive izmjene.

U kategoriji mlađih kadeta 4 odličja osvojio je Matej Čok. Bio je srebreni na 50 leđno i 100 slobodno, te brončani na 50 i 400 slobodno. Medalju u mlađe kadetskom uzrastu osvojio je i Vid Ilčić koji je bio brončani na 50 prsno.

U kadetskom uzrastu odlične rezultate plivajući sa godinu starijima ostvario je Jakov Igrec koji je osvojio 2 zlata i 1 srebro. Najbrži je bio u utrkama 200 delfin i 400 mješovito, a drugo mjesto zauzeo je u utrci 100 delfin. Od kadeta do medalje je doplivao i Ivan Vitković koji je bio brončani u utrci 200 delfin. Kadetska štafeta 4×200 slobodno u sastavu: Jakov Igrec, Dominik Kelemen, Matej Čok i Ivan Vitković bila je brončana.

U konkurenciji mlađih juniorki najbolje plasmane ostvarila je Martina Štefinec. Plivajući u kategoriji sa godinu starijima, Martina je osvojila 3 odličja: bila je srebrena na 100 prsno i brončana na 50 slobodno i 200 prsno. U istoj kategoriji Lea Ćelić bila je srebrena na 200 prsno, dok je Dora Mihinjač bila brončana na 100 slobodno. Ženska štafeta 4×100 mješovito u sastavu: Elena Škrapec, Martina Štefinec, Lea Ćelić i Dora Mihinač bila je srebrena u mlađejuniorskoj, te brončana u juniorskoj, mlađe seniorskoj i seniorskoj kategoriji. Štefeta 4×200 slobodno u sastavu: Elena Škrapec, Mirta Vučetić, Lea Ćelić i Dora Mihinač bila je srebrena u mlađejuniorskoj i brončana u juniorskoj konkurenciji, dok je štafeta 4×100 slobodno u sastavu:  Lea Ćelić, Mirta Vučetić, Ida Marić i Elena Škrapec  bila srebrena u mlađe juniorskoj i brončana u juniorskoj i mlađeseniorskoj konkurenciji.

Kod mlađih juniora medalju je u kategoriji sa starijima osvojio Luka Cvetko. Bio je brončani na 50 slobodno.

U mlađe seniorskoj i seniorskoj kategoriji Stela Grobotek bila je brončana na 200 slobodno. Seniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Stela Grobotek, Maja Berkopić, Martina Štefinec i Dora Mihinjač bila je brončana.

U seniorskoj konkurenciji Mario Vlahinja osvojio je 3 odličja. Bio je srebreni na 200 slobodno, te brončani na 100 delfin i 1500 slobodno.

Jednako važno je spomenuti i ostale članove Baroka koji su nastupili na prvenstvu, a nisu osvajali medalje: Karlo Rajković, Matija Avirović, Neven Lončarić, Lovro Ranković, Fran Stolnik, Niko Balenta, Karlo Rogina, Luka Kokotec, Nikola Briški, Hrvoje Smontara, Vlatka Gašparac, Petra Gašparac, Rina Sentočnik, Iva Vresk, Noa Stolnik, Tia Mihinjač, Patricija Lončarić i Buga Stipan.

Na ovom natjecanju mlađa juniorka Elena škrapec ostvarila je svoje prve norme za nastup na PH u disciplinama 100 i 200 leđno. Svakako treba izdvojiti i izvrstan nastup Karla Rajkovića koji je u utrci 100 slobodno otplivao rezultat kojim se ozbiljno kandidirao za nastup na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom.

Sada je poznata i konačna brojka od 10 članova Baroka koji su uspjeli ostvariti norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Rijeci od 19. do 22.03.’15.

Sljedeći nastup plivače Baroka očekuje u subotu i nedjelju 14. i 15.03 na mitingu za mlađe dobne skupine „Sv.Patrik“ koji se održava u Zagrebu.

 

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje