Povežite se s nama

Sport

PK Barok u novu sezonu upisom novih članova

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Nakon kratke ljetne stanke, PK Barok je nastavio sa radom u utorak 1. rujna čime je započela nova sezona 2015/16. Tijekom rujna vršit će se upisi novih članova.

 

 

Upisi

Upisi i testiranja novih članova provoditi će se od  07.09. do 25.09. ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18.00 sati na desnoj strani bazenskih tribina. PK Barok poziva svu zainteresiranu djecu da se uključe u klub. Posebno se pozivaju djeca u dobi od 5 do 8 godina koji se znaju održavati na vodi da dođu na testiranja za uključenje u 1. godinu plivačke škole. Sve informacije dostupne su na klupski broj 091-13-000-47 i na internet stranici www.pk-barok.hr.

 

 

Natjecanja

Sezona natjecanja počinje u listopadu kada su predviđeni i prvi nastupi na mitinzima.

Kao glavni događaji za natjecatelje Baroka u zimskoj sezoni označeno je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za sve dobne skupine koje se održava krajem ožujka 2016. Klub i ove godine planira nastup na natjecanjima iz serije Grand Prix i Mini Grand Prix, te međunarodnim mitinzima u Sloveniji i BiH. Očekuje se i nastup Karla Rajkovića na nekom od jakih međunarodnih natjecanja za osobe s invaliditetom. U ovoj sezoni PK Barok  planira nastup na ukupno više od 30 natjecanja.

 

 

 

Miting „Sv.Nikola“

Povodom dana zaštitnika grada, Sv.Nikole, biti će održan jubilarni peti po redu Međunarodni plivački miting. Prošle godine na natjecanju je nastupilo 314 natjecatelja iz 25 klubova iz 3 države. PK Barok je i ove godine dobio priliku da bude organizator natjecanja za kategoriju kadeta i mlađih kadeta pod nazivom „Mini Grand prix“. Radi se o sustavu natjecanja za mlađe dobne kategorije koje je prije tri godine uveo Hrvatski plivački savez. Tako će Varaždin, uz Rijeku, Sisak, Zagreb, Šibenik i Zadar biti domaćin najboljim mladim plivačima iz cijele Hrvatske, ali i regije.

 

 

Projekt „Varaždin pliva“

Zahvaljujući uspješnoj provedbi 2014. godine, te podršci Grada Varaždina i ove školske godine biti će održan projekt „Varaždin pliva“. Lani je kroz obuke čak 162 djece naučilo plivati. Uz potporu Grada Varaždina i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa osigurana su sredstva za besplatne obuke učenika neplivača 2. razreda 7 varaždinskih osnovnih škola. Obuke će provoditi PK Barok, a projekt će se odvijati u nekoliko faza. Predviđeni početak obuka je krajem rujna, a rok za završetak je u veljači. Glavni cilj je da svi učenici 2. razreda nauče plivati. Želja vodstva PK Barok je da se projekt nastavi i u sljedećim godinama.

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje