Povežite se s nama

Crna kronika

Planuo požar u gosp. objektu u Sračincu, uginule tri svinje i 150 pilića

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Ponedjeljak, 28. prosinca, za vatrogasce obilježio je požar gospodarskog objekta-štaglja u Varaždinskoj ulici u Sračincu.

JVP Varaždin je dojavu o požaru primio u 5:56 sati.

Dolaskom na mjesto intervencije zatekli su požar masivnog gospodarskog objekta u razbuktaloj fazi s potpuno razvijenim požarom krovišta i unutrašnjosti. Započeli su gašenje te se prvenstveno fokusirali na gašenje istočnog dijela objekta s kojeg je prijetila opasnost širenja požara na susjedni, također gospodarski objekt koji je bio direktno građevinski nadovezan na požarom zahvaćenu gospodarsku zgradu.

– Istovremeno s gašenjem vršeno je spašavanje životinja. Dio je prethodno oslobodio sam vlasnik, koji nas je dočekao te uspješno surađivao cijelim tokom intervencije. Susjed čijem je objektu prijetilo širenje požara, također je uspješno surađivao u intervenciji te je prije našeg dolaska sam preventivno hladio konstrukciju uporabom vrtnog crijeva za zalijevanje. Budući da je uspješno obranjen susjedni objekt te spriječeno širenje požara, po dolasku dodatnih vatrogasnih snaga – DVD-a Svibovec Podravski, formirali smo koncentrični zahvat na požarišta te izvršili potpunu lokalizaciju vanjskom navalom. Opskrba vode vršena je serijskim nastupom vozila iz nadzemnog hidranta udaljenog 100 metara u smjeru istok od samog postava vatrogasnih vozila. Za gašenje je potrošeno otprilike 40.000 litara vode, a procijenjena veličina objekta je 200 metara kvadratnih. Čim je bio moguć ulazak unutar samog objekta te pretraživanje, pronašli smo u zasebnoj prostoriji 4 svinje, od kojih su tri uginule a jednu smo izveli u siguran dio dvorišta poljoprivrednog gospodarstva s drugim životinjama. Prema riječima vlasnika, stradalo je u istoj prostoriji i oko 150 pilića te kako je sam rekao vrlo vjerojatno uzrok požara je grijalica kojom je grijao piliće – objavio je JVP Varaždin.

Većina objekta, prizemlje i prostor ispod samog krovišta, a nad stropnom konstrukcijom bio je ispunjen slamom koju je bilo potrebno raskopati/izmjestiti kako bi se požar u potpunosti ugasio. Kada su profesionalni vatrogasci utvrdili da nema više požarne opasnosti, čuvanje požarišta i preostalu sanaciju u 9 sati prepustili su DVD-u Svibovec Podravski, u nadležnost zamjenika zapovjednika. Tijekom intervencije pristigli su i djelatnici policije koji su regulirali promet radi djelomične zakrčenosti županijske prometnice vatrogasnim vozilima.

– Kako je utvrđeno, požar je izbio uslijed pregrijavanja halogene grijalice za grijanje pilića, nakon čega se požar proširio na deponirane bale slame i sijena, te na krovište koje je u potpunosti izgorjelo. Uslijed požar ugušilo se stotinjak pilića i tri svinje. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno – javila je PU varaždinska.

Crna kronika

Kod mladog Ivančanina nađena 52 grama amfetamina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

droga amfetamin PU međimurska1
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 22 godine.

Sumnja se da je kod sebe ilegalno posjedovao 52 grama bijele praškaste materije nalik na opojnu drogu.

Vještačenjem praškaste materije u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je da se radi o kemijskoj drogi amfetamin, javila je policija.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštena proizvodanja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov ukrao dječja kolica vrijedna nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. travnja, u poslijepodnevnim satima na parkiralištu uz nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava kod naselja Oporovec nepoznati počinitelj ukrao je dječja kolica koja je vlasnik ostavio pokraj svog osobnog automobila i otišao u šetnju nasipom.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati