Povežite se s nama

Sport

Plesači SPK Varaždin dominirali na državnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

U organizaciji Plesnih klubova Feniks i D&D iz Osijeka održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima. 

U prepunoj dvorani u Osijeku sportski plesni parovi natjecali su se za naslove državnih prvaka u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

 

Iz Sportskog plesnog kluba “Varaždin” na državnom natjecanju nastupilo je 5 plesnih parova raspoređena u tri starosne kategorije, i na zadovoljstvo varaždinskih navijača svih 5 parova ušlo je u finale (u finale ulazi 6 najboljih plesnih parova u pojedinoj starosnoj kategoriji).

 

Uz glasno bodrenje publike odvijale su se završne borbe za osvajanje najviših mjesta, a nakon vrlo zanimljivih i atraktivnih finalnih nastupa Sportski plesni klub “Varaždin” ostvario je izuzetan rezultat. Plesači Sportskog plesnog kluba “Varaždin” na državnom prvenstvu u latinsko-američkim  plesovima osvojili su jedan naslov državnih prvaka, jedno drugo mjesto, jedno treće mjesto i dva peta mjesta.

 

Naslov državnih prvaka tako su izborili Tin Sanjković i Milana Chekanova u kategoriji starije mladeži, naslov viceprvaka Hrvatske odnosno drugo mjesto pripalo je Marinku Patafti i Valentini Patafti u kategoriji veterana, treće mjesto osvojili su Vedran Sraga i Iva Risek u kategoriji starije madeži, dok su peta mjesta pripala Robinu Kereši i Anji Liber u kategoriji mladeži i Jurici Kavranu i Tihani Vusić u kategoriji starije mladeži.

 

Osvajanjem naslova državnih prvaka Tin i Milana automatski su se kvalificirali na Europsko i Svjetsko prvenstvo u latinsko-američkim plesovima koja će se početkom travnja održati u Španjolskom Cambrilsu odnosno krajem listopadu u Moldavijskoj prijestolnici Kišinjevu.

 

Ostvareni rezultati odraz su izuzetno kvalitetnog rada u Sportskom plesnom klubu “Varaždin”, ali isto tako i talenta i vrhunske uvježbanosti varaždinskih plesnih parova.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Goran Perkovac novi je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HRS

Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija te iscrpne analize u posljednjih tjedan dana, na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora (OU) Hrvatskog rukometnog saveza donešene su sljedeće odluke:

  • Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.
  • Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.
  • Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar  razriješen te dužnosti.

Upravni odbor je usvojio još nekoliko odluka vezanih uz svakodnevno funkcioniranje Saveza.

– Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen – istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Nastavite čitati

Sport

Borci Fight Cluba Kovačić osvojili 25 medalja u Budimpešti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Budimpešti je u subotu, 28. siječnja održan međunarodni turnir u savateu. 

Nastupilo je preko 190 boraca iz desetak zemalja, a varaždinski Fight Club Kovačić osvojio je 25 medalja što je najviše od svih klubova na turniru.

Zlatne medalje osvojili su Aleksandar Farkaš,  Fran Vinković,  Erik Haramina, Nela Dumbović, Lorena Ožura i Ante Kovačić . Srebrene medalje osvojili su: Mate Medenjak,  Tristan Talan, Julia Lukić, Filip Ratković, Vito Ivaniš, Lara Sukner i Viktorija Mikulec.

Do brončanih medalja stigli su i Filip Ratković koji se borio u dvije kategorije, Lovro Kelemen, Noa Janjušević, Jakob Kranjćić, Ivan Dumbović, Brona Mikac, Patrik Vučković,  Patrik Francki, Hans Komes, Niko Cikač, Vito Lukačić i Ivan Masten.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje