Povežite se s nama

Sport

Plesači SPK Varaždin dominirali na državnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

U organizaciji Plesnih klubova Feniks i D&D iz Osijeka održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima. 

U prepunoj dvorani u Osijeku sportski plesni parovi natjecali su se za naslove državnih prvaka u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

 

Iz Sportskog plesnog kluba “Varaždin” na državnom natjecanju nastupilo je 5 plesnih parova raspoređena u tri starosne kategorije, i na zadovoljstvo varaždinskih navijača svih 5 parova ušlo je u finale (u finale ulazi 6 najboljih plesnih parova u pojedinoj starosnoj kategoriji).

 

Uz glasno bodrenje publike odvijale su se završne borbe za osvajanje najviših mjesta, a nakon vrlo zanimljivih i atraktivnih finalnih nastupa Sportski plesni klub “Varaždin” ostvario je izuzetan rezultat. Plesači Sportskog plesnog kluba “Varaždin” na državnom prvenstvu u latinsko-američkim  plesovima osvojili su jedan naslov državnih prvaka, jedno drugo mjesto, jedno treće mjesto i dva peta mjesta.

 

Naslov državnih prvaka tako su izborili Tin Sanjković i Milana Chekanova u kategoriji starije mladeži, naslov viceprvaka Hrvatske odnosno drugo mjesto pripalo je Marinku Patafti i Valentini Patafti u kategoriji veterana, treće mjesto osvojili su Vedran Sraga i Iva Risek u kategoriji starije madeži, dok su peta mjesta pripala Robinu Kereši i Anji Liber u kategoriji mladeži i Jurici Kavranu i Tihani Vusić u kategoriji starije mladeži.

 

Osvajanjem naslova državnih prvaka Tin i Milana automatski su se kvalificirali na Europsko i Svjetsko prvenstvo u latinsko-američkim plesovima koja će se početkom travnja održati u Španjolskom Cambrilsu odnosno krajem listopadu u Moldavijskoj prijestolnici Kišinjevu.

 

Ostvareni rezultati odraz su izuzetno kvalitetnog rada u Sportskom plesnom klubu “Varaždin”, ali isto tako i talenta i vrhunske uvježbanosti varaždinskih plesnih parova.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje