Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Plesači svojim atraktivnim koreografijama oduševili Novi Marof, stigao i Atomic Dance Factory

Objavljeno:

- dana

Plesači rasplesali Marof

Novi Marof je ovog vikenda bio plesana pozornica za 300 plesača. Plesni studio Spinbox održao je svoju godišnju plesnu produkciju, New Dance 2.

Nastupili su plesači iz cijele Hrvatske, ali Marofčani.  Vodi ih Karmen Maršić Ferenčina te su pokazali da komotno mogu stati uz bok i puno poznatijim plesnim skupinama. Domaćini su dominirali pozornicom Kulturnog centra Ivan Rabuzin. Otplesali su čak sedam novih koreografija, osmišljenih specijalno za ovu veliku plesnu reviju.

Bilo je tu zanimljivih gostiju – Univerzalni studio Feel, Plesni klub Plan B, Plesni studio Vivona, Plesni studio Jump, Plesni studio Korak, Plesna skupina Crazy Hill, Studio za ritmiku i ples Roxanne, Dječji vrtić Novi Marof. Na godišnju produkciju Spinboxa su došli i stalni sudionici Super talenta Atomic Dance Factory.

Plesači su po prvi put bili popračeni i video mappingom. Za takvo uživanje u bogatstvu boja, zvuka i pokreta su zaslužni Marko Krbot i Karolina Benjak.

– Jako sam zadovoljna. Mislim da su plesači Spinboxa pokazali da zauzimaju visoko mjesto na hrvatskoj plesnoj sceni. A još se puno toga niti nije vidjelo – veli Karmen Maršić Ferenčina.

Zbog svega viđenoga ljubitelji plesa s iščekivanjem mogu čekati sljedeću godinu i New Dance 3.

Izvor: Foto:

Život i društvo

FOTO Lepoglava: izvode se radovi na uređenju korita potoka u Kameničkom Podgorju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava

I Lepoglavi se trenutno izvode radovi na uređenju korita potoka u Kameničkom Podgorju.

Uređuje se oko 850 metara vodotoka pri čemu se korito navedenog potoka produbljuje i čisti te se utvrđuje kamenim oblogom.

Riječ je o potoku bujičaru koji izvire na području Ravne gore, a koji je proteklih godina, za obilnih kiša, često plavio okolna područja i mještanima stvarao velike probleme i uzrokovao štete. Zahvatima koji se izvode značajno će se povećati propusnost potoka i uvelike smanjiti opasnost od njegova izlijevanja.

– Nastavljamo su uređenjem vodotoka na cijelom gradskom području. Samo je protekle godine uređeno više od pet kilometara vodotoka čime smo uvelike smanjili opasnost od poplava koje su prije ovih zahvata bile česte za obilnih kiša, a posljednjih ih godina, tamo gdje su vodotoci uređeni, nema. Želim zahvaliti Hrvatskim vodama s kojima odlično surađujemo i koje su se maksimalno angažirale na uređenju vodotoka na cijelom području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić obilazeći, u pratnji predsjednika MO Kameničko Podgorje Marjana Jurena i predsjednika MO Kamenica Zorislava Rodeka te predstavnika Hrvatskih voda predvođenih Milanom Pavlekovićem, područje na kojem se trenutno izvode radovi, ali i područja na kojima se planira nastaviti s uređenjem vodotoka na gradskom području.

Tako su obišli i vodotok potoka Kamenica, u centru mjesta Kamenice, čije se uređenje planira u narednom razdoblju.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje