POU

Prošlog vikenda održano je prestižno međunarodno natjecanje World Dance Cup u City Plaza Event Centru u Zagrebu.

U natjecanju je sudjelovalo više od dvije tisuće natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Makedonije i Hrvatske, u raznim plesnim stilovima, te se borilo za prolaz na svjetsko natjecanje koje će se održati u Portugalu u lipnju ove godine.

Osvojena mjesta na ovom prestižnom natjecanju nisu garantirala kvalifikaciju za Portugal već broj ostvarenih bodova i svaka je zemlja mogla dobiti određeni broj kvalifikacija za svoje plesače.

Supernova

Plesni klub „PLAN B“ iz Varaždina je na natjecanju sudjelovao s tri grupne i jednom solo koreografijom u dobnoj kategoriji djeca do 4-9 godina te 10-13 godina i disciplinama lyrical i contemporary. Osvojena su ukupno dva prva i jedno drugo mjesto, dok se rezultat za solo koreografiju još čeka.

Najveće iznenađenje bio je rezultat i plasman; na svjetsko natjecanje u Portugalu, koreografije pod nazivom „Never enough“ koju su iz sveg srca otplesale 21 djevojčica. Izvedba nije nikoga u dvorani ostavila ravnodušnim što je rezultiralo ovacijama uslijed izvedbe pa tako niti renomirane inozemne suce natjecanja kao što su: Gene Takooree, Jennifer Davison i Dollie Henry.

„Svi smo još pod dojmom natjecanja, a plasman na svjetsko natjecanje u Portugalu nam nije bio ni na kraj pameti! Ponosna sam na sve naše plesače koji uopće nisu bili svjesni jake konkurencije u našim disciplinama, a neočekivana kvalifikacija na svjetsko natjecanje je veliki uspjeh koji daje dodatni poticaj i motivaciju za rad. Zahvaljujem se i roditeljima koji su to podržali, te omogućili sudjelovanje svojoj djeci“, kratko je rekla voditeljica kluba Martina Palošika Čonda, te dodala: „Još uvijek smo u neizvjesnosti s rezultatom solo koreografije u izvedbi Ane Kelvišar. Konkurencija je bila izuzetno jaka i nadamo se što boljem plasmanu od petnaest natjecateljica.“

Ovo nije bilo prvi puta da se Plesni klub „PLAN B“ kvalificirao na svjetsko natjecanje, no do sada nisu bili u mogućnosti ostvariti takvo putovanje. Koliko ih je uspjeh iznenadio i kako je to izgledalo na natjecanju, pogledajte u galeriji fotografija.

Komentari

Komentara