Povežite se s nama

Sport

Plesni spektakl u Graberju: večeras atraktivna finalna natjecanja i show program

Objavljeno:

- dana

Mobilisis trofej grada Varaždina

U subotu, 8. listopada, u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održava se Mobilisis trofej grada Varaždina 2016, turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Organizatori natjecanja su Sportski plesni klub Valcer, Plesni klub Takt i Hrvatski sportski plesni savez, a pokrovitelji Mobilisis d.o.o. iz Varaždina i Grad Varaždin.

Mobilisis trofej grada Varaždina okupit će preko 250 natjecatelja svih starosnih kategorija (djeca, mladež, odrasli) iz brojnih hrvatskih klubova, ali i iz susjednih zemalja.

Najbolji hrvatski plesni parovi predstavit će se publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Na plesnom podiju u svojstvu natjecatelja, te uz plesni podij u ulozi sudaca i djelitelja pravde, naći će se istovremeno i brojna lica poznata javnosti iz tv-emisije Ples sa zvijezdama. Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana, u subotu već od prijepodnevnih sati.

Što nas čeka?

Najatraktivniji dio programa, koji je namijenjen publici, počinje u 19 sati, a tada će biti održana ceremonija svečanog otvorenja s defileom svih parova. Potom će početi završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova, a večer će završiti show programom plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt te show programom ostalih gostiju.

Članovi Valcera pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović, proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova, višestrukih državnih prvaka i viceprvaka, prezentirat će plesno umijeće kroz show program s plesovima freestyle dance i hip hopa. Klub će se na natjecanju predstaviti s tri plesna para: u kategoriji starije mladeži natjecat će se Teo Ciprići i Zina Miočić Lisjak, a u kategoriji seniora Boris Kuzman i Maja Fabijanić te Dino Perčić i Leda Ručević.

Cijena ulaznice je 40 kuna, a za djecu do 6 godina ulaz je besplatan

Takt će pak u službenom dijelu natjecanja predstavljati četiri plesna para. U kategoriji mladeži natjecat će se Marko Srpak i Lara Šmic te Dominik Biškup i Paula Čavlek, a u kategoriji seniora Bruno Gale i Lora Lonić te Mateo Mudri i Ivana Matić. U show programu nastupit će članovi naprednih plesnih radionica te će nas koreografijom iz charlestona vratiti u 20-te godine prošlog stoljeća, dok će plešući cha-cha i salsu pokušati dočarati pravi kubansku atmosferu. Voditelj sportskih i rekreativnih programa u Taktu je Igor Šalamun, licencirani učitelj sportskog i rekreativnog plesa.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske i inozemstva garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 40 kuna uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

 

 

Izvor:
Foto: PLESNI STUDIO TAKT

Sport

FOTO U Varaždinu održano veliko međunarodno natjecanje u CrossFitu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga za promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja „Active Vita“ u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina i ove godine organizirala je veliko međunarodno natjecanje u CrossFit®-u – Varaždin Throwdown 2023 koje se održalo 3. i 4. lipnja na vanjskim terenima sportskog centra Graberje.

Natjecanje Varaždin Throwdown se kontinuirano održava u Varaždinu već proteklih 9 godina te se etabliralo u regiji kao jedno od najkvalitetnijih i najvećih CrossFit® natjecanja koje svake godine okuplja veliki broj sportaša, trenera i zaljubljenika u CrossFit iz Hrvatske i cijele regije.

I ove se godine stiglo je osamdesetak natjecatelja i natjecateljica iz pet zemalja koji su se kroz dva dana atraktivnog natjecanja borili za postolje i titulu „Fittest in Varaždin“ u Elitnoj i Open kategoriji.

U elitnoj kategoriji najbolji je bio Armin Streibl iz Austrije, a na drugom i trećem mjestu bili su natjecatelji iz Slovenije, Tilen Hvasti i Aljaž Petrič. U Open kategoriji najbolje natjecateljice bile su Anna Osvald iz Mađarske te Hana Molan i Lana Pluško iz Slovenije, a natjecatelji Peter Szita iz Mađarske, Sergij Potočnik iz Slovenije i Ivan Pavlić iz Hrvatske.

Nastavite čitati

Sport

Janko Kišak osvojio dva zlata na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičarke i atletičari Slobode nastupili su proteklog vikenda na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore (U-18) u Karlovcu.

Prvog dana natjecanja Nikola Pošta osvojio je 2. mjesto na 100 metara s vremenom 11.13, dok je Janko Kišak bio zlatni na 100 m s preponama s vremenom 13.86.

Idući dan Kišak je osvojio zlato i na 400 m s preponama. Pobjednički rezultat iznosi 55.21 sekundu, što je i više nego dobar rezultat s obzirom da je Jankova primarna disciplina 100 m prepone.

Do brončanih medalja stigli su te Helena Posavec i Nikola Pošta. Posavec na 400 m s preponama s vremenom 1:05.83, a Pošta na 200 m.

Vrlo blizu medalje je bila i Iva Kostanjevec. Ona je završila četvrta u bacanju kugle s osobnim rekordom 12.27 m. Dodajmo da je u skoku u dalj Stella Jurak osvojila 15. mjesto s preskočenih 5.07 metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje