Povežite se s nama

Zabava & Stil

Plesni spektakl u Varaždinu će okupiti više od 300 sudionika

Objavljeno:

- dana

U subotu, 22. listopada 2022. godine, u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održat će se tradicionalni i spektakularni Trofej grada Varaždina 2022 (OPEN i bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima) u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer Varaždin te suorganizaciji Plesnog kluba Takt Varaždin i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina. Trofej grada Varaždina okupit će preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja će započeti već u ranijim prijepodnevnim satima u disciplinama u kojima će snage odmjeriti pojedinci, grupe i formacije dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji će se varaždinskoj publici predstaviti u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinsko-američkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji dio u kojem će sudjelovati najbolji natjecatelji započet će svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika.

Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bit će izrazito interesantna i zanimljiva. Trofej grada Varaždina okupit će od najmlađih natjecatelja plesača u kategoriji mlađih osnovaca (mlađi od 9 godina) pa sve do najstarijih sudionika u kategoriji veterani III (stariji od 55 godina).

Sportski plesni klub Valcer i Plesni klub Takt iz Varaždina, uz pomoć Hrvatskog sportskog plesnog saveza i glavnog pokrovitelja ove manifestacije Grada Varaždina, svake godine nastoje održati vrhunsku organizaciju ovog atraktivnog događaja za sve ljubitelje plesa.

Ove godine Trofej grada Varaždina bit će najbrojniji po broju natjecatelja što je potvrda uloženog truda i rada svih koji sudjeluju u pripremi i organizaciji ove uspješne gospodarsko-turističke manifestacije u gradu Varaždinu.

Varaždinski natjecatelji u sportskom plesu postigli su, tijekom godine brojne, važne i zapažene rezultate na državnim prvenstvima dostojno predstavljajući na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Trofeju grada Varaždina na kojem se naši klubovi nalaze u ulozi domaćina.

Nastup mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja kao što su Slovenija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Srbija, pratit će i ocjenjivati domaći panel sportskih sudaca i sportskih sudaca iz Srbije, Slovenije i San Marina.

Sve to garantira odličan plesni spektakl pa pozivamo varaždinsku publiku da se uvjeri u plesne vještine natjecatelja. Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

Kvalifikacijska natjecanja

Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana (subota 22. 10. 2022. godine), a u večernjem dijelu od 19.00h ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo:

1. Ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova) i pozdravni govori

2. Završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinsko američkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana

3. Show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt

Zabava & Stil

Zamirisale krafne – s brčićima od štaub šećera, zaflekanih majica i s osmijehom na licu krenimo u pokladnički mjesec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Božićni i novogodišnji dani su iza nas, a već nam na vrata kucaju dani fašnika.

Prvenstveno je to vrijeme koje nosi veselje i radost djeci, ali i svima koji tu istu radost žele prenijeti na druge i izmamiti osmijeh na lica i veselje u društvu.

Razni se običaji vežu uz te dane, ples, vika, maskiranje, pretvaranje… I dok jedni jedva čekaju to vrijeme, drugi ga baš i ne vole, ali gotovo svi se slažu oko jedne stvari. To je vrijeme nezaobilaznog pokladnog kolača od dizanog tijesta – krafne. Punjene čokoladom, vanilijom, šumskim voćem, prazne…, zovu nas na zalogaj više, a mi ga teška srca prihvaćamo.

S brčićima od štaub šećera, zaflekanih majica i s osmijehom na licu krenimo u pokladnički mjesec veljaču.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

MK Aqua Bikers u Tuhovcu pripremaju zimsko druženje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zima neće omesti motorističko druženje koje organiziraju MK Aqua Bikers iz Varaždinskih Toplica.

U Društvenom domu Tuhovec u subotu, 28. siječnja, od 18 sati održat će se 19. Winter Party.

– Bikeri, cuga, klopa i dobra live mjuza. Ulaznica: vedro raspoloženje. Dođite u što većem broju – poziv je MK Aqua Bikers.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje