Povežite se s nama

Život i društvo

Plesni studio „Vindi“ idući vikend izvodi zimski završni program na temu „Volim crtiće!“

Objavljeno:

- dana

U okviru zimske Završne produkcije Plesni studio „Vindi“ i ove veljače izvodi novi plesni projekt.

Inspirirani poznatim crtanim filmovima, plesači će izvesti program pod nazivom „Volim crtiće!“.

Spužva Bob, Pink Panther, Profesor Baltazar i Ninđa kornjače teme su koje su plesom oblikovali u svoja kreativna koreografska rješenja, a tu su i Svemoguća Kim, Štrumpfovi, Obitelj Kremenko…

Plesači su pripremili i svoje viđenje Malaca, Mickeya Mousa te svima poznate crtiće A je to i La Linea.

Njih 140 izvest će ovaj program u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 11. veljače 2023. u 18 sati te 12. veljače u 17 i 18.30 sati.

U izradi koreografija sudjelovale su Davorka Čorko-Rodeš, Sanja Sabljak i Hedera Perhaj.

Marin Kereša izradio je glazbenu matricu, a Melanija Rusak i Ana Kraš kostime.

Ton majstor na programu je Zlatko Milec, majstor rasvjete Rajko Vugrinec, dok je programsku knjižicu izradila Hedera Perhaj. 

Pokrovitelj programa je Vindija d.d.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kazališta.

Život i društvo

Projekte svakog OPG-a najbolje je financirati novcem iz EU fondova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska gradska podružnica HNS-a u srijedu, 22. ožujka, u prostorijama Društvenog doma u Jalkovcu organizirala je tribinu pod nazivom “EU fondovi – prilika za razvoj OPG-a”.

Prva od dvije tribine organizirala se za mjesne odbore Jalkovec, Črnec Biškupečki i Poljana Biškupečka, dok će druga tribina obuhvatiti mjesne odbore Zbelava, Kućan Marof te Gornji i Donji Kućan, a održat će se u utorak 28. ožujka u prostorijama vatrogasnog doma u Donjem Kućanu s početkom u 18.30 sati.

Na tribini su predstavljeni svi aktualni pozivi LAG-a Sjeverozapad i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kao i uvjeti za prijave na isti, a Emil Tkalec upoznao je i prisutne sa budućim natječajima novog financijskog razdoblja.

– Intencija organiziranja ovih tribina nam je upoznavanje svih zainteresiranih sa mogućnostima razvoja njihovih OPG-ova, bilo da se oni poljoprivredom bavili profesionalno ili za svoje potrebe. Ušli smo u novo financijsko razdoblje, te nam je ovo izvrsna prilika da uz još uvijek vrlo izdašne potpore unaprijedimo poslovanje u poljoprivredi na području grada Varaždina – poručio je dr. sc. Igor Klopotan, organizator tribine.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Maruševcu zbog krize “podebljali“ iznose uskrsnica, evo tko će ih sve dobiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine sa svog područja kako će im u povodu nastupajućih uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora.

Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 280 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu invalidninu, te primatelji nacionalne naknade za starije osobe.

– Imajući na umu sva poskupljenja u proteklom periodu, kao i solidarnost koja je karakteristična za našu zajednicu, u odnosu na prošle, od ove smo godine povećali iznos „uskrsnica“ i „božićnica“ za naše starije građane sa 150 kuna na 30 eura (226,04 kune), kao i granicu mirovina s dvije tisuće kuna na 280 eura (2.109,66 kuna) – ističe načelnik Mario Klapša.

Općina Maruševec izražava zadovoljstvo što je u mogućnosti i ovom gestom pokazati brigu o starijoj populaciji koja ima mala primanja, a koja je stvarala Općinu Maruševec i okruženje na koje su svi ponosni.

Isplata potpora kreće od početka idućeg tjedna, 27. ožujka, na kućnim adresama građana putem Hrvatske pošte.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje