Povežite se s nama

Međimurje

Plesom su se vratili u 50-te i 60-te godine prošlog stoljeća

Objavljeno:

- dana

“PLESNJAK KAO NEKAD”

Iako je ples za Valentinovo dugogodišnja i lijepa tradicija OŠ Jože Horvata Kotoriba, ove godine u toj su školi upriličili nešto malo drugačiji Dan zaljubljenih: školski hol pretvorili su u podij za ples iz davnih 50-ih i 60-ih godina u kojem su blistale djevojke u svojim najljepšim haljinama i vješto napravljenim frizurama, a dečki u košuljama s kravatama i leptir-mašnama.

“Plesnjak kao nekad” održan je na samo Valentinovo i oduševio je mnoge. No, da bi sve prošlo savršeno, učenici od četvrtog do osmog razreda odmah su se, s početkom drugog polugodišta, na satovima razredne zajednice upoznali s načinom zabave mladih iz tog vremena, a satovi glazbene kulture također su bili protkani pričama, pjesmama i plesovima tog vremena. Tjedan dana prije Valentinova svi zainteresirani učenici mogli su, ako su željeli, naučiti osnovne korake fokstrota, bečkog i engleskog valcera, tanga, polke, cha-cha-cha, twista i rock’ n’rolla na radionicama plesa koje su održavane svaki dan. Sljedeći korak, nimalo lak, bio je pronaći plesnog partnera i znati ga lijepo i ljubazno zamoliti za ples. 
Svi koji su u tome uspjeli mogli su se prijaviti učiteljici glazbene kulture da će sudjelovati na plesu.

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO Ritmom do slobode: u srcima posjetitelja nakon Forestlanda dobar osjećaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Julien Duval/Forestland

Završio je festival Forestland, prvo #nolimits događanje te vrste na sjeveru Hrvatske.

Okupio je nekoliko tisuća ljubitelja elektronske glazbe koji su uz primalne ritmove do ranih jutarnjih sati uživali u slobodi zabave. U večeri i noći sa subote na nedjelju muzičke strasti obožavatelja razgalili su Senidah, Mark Sixma, Corti Organ, E-Base, Yakka, Pintha, Kraundler…

Kakvu su atmosferu stvorili izvođači i organizatori proteklog vikenda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!