Povežite se s nama

Sport

Plivači Baroka u Sisku osvojili čak 48 medalja, od čega 22 zlatne

Objavljeno:

- dana

Na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za kadete, ml. kadete i početnike u Sisku nastupila su i 23 člana PK Barok.

U konkurenciji od 11 klubova i 260 natjecatelja naši mladi plivači osvojili su rekordnih 48 medalja, od toga 22 zlatne, 16 srebrnih i 10 brončanih. U kategoriji početnika Patricija Švetak i Bela Mitrović osvojile su 15 pojedinačnih medalja i apsolutne su junakinje ovog natjecanja. Vedran Šavor je osvojio broncu na 100 prsno, dok su početnici u štafeti 4×50 slobodno mix osvojili titulu regionalnog prvaka u sastavu: Vedran Šavor, Patricija Švetak, Lovro Juretić, Bela Mitrović.

U kategoriji mlađih kadeta Leona Juriša je osvojila tri zlata, dva srebra i broncu. Anja Mirilović je doplivala do dva treća mjesta, dok je Filip Kukec osvojio tri zlata, srebro i broncu. Mlađe kadetske štafete 4×100 slobodno i 4×100 mješovito u sastavu Leona Juriša, Maša Manojlović, Ivona Jurković i Anja Mirilović osvojile su dvije zlatne medalje. U kategoriji kadeta istaknuli su se Nika Dobovičnik, Petra Švetak, Luka Kokotec, Niko Balenta i Dora Jurak.

Najbolja kadetkinja PK Barok Nika Dobovičnik osvojila je tri bronce. Petra Švetak osvojila je jedno zlato, dok je Luka Kokotec osvojio zlato i tri srebrne medalje.

Delfinaš Niko Balenta bio je najbrži na 100 i 200 delfin. Dora Jurak osvojila je jedno srebro. Kadetkinje na 4×100 slobodno u sastavu Dora Jurak, Nika Dobovičnik, Petra Švetak i Anamarija Zavrtnik osvojile su treće mjesto, dok su Hana Ivanković, Petra Švetak, Anamarija Zavrtnik i Nika Dobovičnik osvojile broncu na 4×100 mješovito.

Kadeti u sastavu Niko Balenta, Filip Kukec, Luka Kokotec i Luka Štumberger osvojili su srebro na 4×100 slobodno i zlato na 4×100 mješovito. Štafeta 4×100 mješovito mix u sastavu Nika Dobovičnik, Luka Štumberger, Niko Balenta i Anamarija Zavrtnik osvojila je srebrnu medalju. Ne smijemo zaboraviti i naše ostale predstavnike na ovome natjecanju koji su plivali sjajno: to su Elena Balažinec, Adam Kazić, Mihael Kolarek, Vito Makoter, Mila Mitrović, Lara Ranković, Andro Šantek i Ivona Valentak. Također, od 160 startova isplivano je 125 osobnih rekorda!

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Sport

Dabar Tin Tompić na popisu za okupljanje juniorske rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Krešo Ivanković pozvao je igrače na prvo okupljanje u novoj sezoni.

Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još šest na listi za pričuve koji mogu biti pozvani naknadno, ukoliko se za to ukaže potreba. Među pozvanim igračima većina je onih koji su ovog ljeta osvojili srebro na Europskom kadetskom prvenstvu kojem su domaćini bili Varaždin i Koprivnica.

Na popisu je igrač Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 Tin Tompić, dok je na pričuvnom popisu Dabar Fabijan Grubišić.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu, 1. studenog ispred Doma sportova, i odmah produžiti put do Poreča gdje će boraviti do 7. studenog. Kao što je od ranije poznato, u tom terminu u Poreču će boraviti i naša muška seniorska reprezentacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje