Povežite se s nama

Sport

Plivači i plivačice Baroka osvojili čak 33 medalje u slovenskom Ptuju

Objavljeno:

- dana

Plivači i plivačice Baroka nastupili su na međunarodnome mitingu„Pokal Terme“ u Ptuju. U konkurenciji 258 natjecatelja iz 14 klubova osvojili su čak 33 medalje, od toga 15 zlatnih, 7 srebrnih i 11 brončanih.

U A kategoriji najuspješniji su bili Luka Cvetko, koji je osvojio prva mjesta u disciplinama 200 m mješovito i 200 m slobodno, Neven Lončarić, koji je bio zlatni na 50 m slobodno i na 50 m delfin, te Elena Škrapec, koja je osvojila prva mjesta na 200 m slobodno i 100 m leđno. Mirta Piskač bila je srebrna u disciplini 200 m prsno, Martina Štefinec istaknula se broncom na 200 m prsno, a medalju istog sjaja osvojila je i Ida Marić na 200 m mješovito.

U B kategoriji Noa Stolnik bio je prvi na 200 m prsno, dok su Patricija Lončarić i Tamara Flegar osvojile bronce na 200 m slobodno, odnosno 100 m leđno.

U C kategoriji Luka Štumberger stigao je do srebra na 200 m prsno i bronce na 200 m mješovito, Luka Kokotec bio je drugi na 100 m leđno, dok je Niko Balenta osvojio broncu u istoj disciplini. Kod plivačica Anamarija Zavrtnik bila je zlatna na 50 i srebrna na 200 m slobodno, Nika Dobovičnik osvojila je srebro na 50 m i broncu na 200 m slobodno, Hana Ivanković bila prva 200 m prsno, dok se Petra Švetak okitila srebrom u disciplini 200 m leptir.

U D kategoriji Filip Kukec je osvojio tri zlata, na 50 i 200 m slobodno i 100 m leđno, dok je Mihael Kolarek bio treći na 200 m slobodno. Kod djevojaka najuspješnija je bila Leona Juriša s dvjema osvojenim broncama u disciplinama 200 m prsno i 50 m delfin. U E kategoriji  Lovro Juretić je osvojio dvije bronce u disciplinama 50 m delfin i 50 m slobodno, Patricija Švetak je bila zlatna na 200 m slobodno i 50 m delfin, a Teodora Liber Kos pobijedila je na 50 m slobodno i osvojila srebro na 50 m delfin.

Sport

Poznati atletski trener Joško Vlašić održat će predavanje u Varaždinu u sklopu Atletskog seminara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U kongresnoj dvorani Arene Varaždin u subotu, 1. travnja u organizaciji Atletskog kluba Sloboda održat će se Atletski seminar.

– Svjesni činjenice i važnosti kako su educiranost i kompetentnost trenera od krucijalne važnosti za uspjeh u profesionalnom sportu, odlučili smo i ove godine organizirati stručni seminar. Na istom ćemo raditi s atletskim stručnjacima, koji su kroz svoju praksu prošli „sito i rešeto“ i tako akumulirali veliku količinu znanja i okrunili svoj rad s najboljim rezultatima. Dobro je poznato kako su atletski treninzi jedni od najnaprednijih i najrazvijenijih trenažnih tehnologija po pitanju postizanja maksimalnih kapaciteta i pomicanje kinezioloških pragova kod sportaša – ističu iz AK Sloboda.

Predavači će biti varaždinski trener Damir Pascuttini, Elmir Ćerimagić , predsjednik AK Novi Grad Sarajevo i jedan od najboljih trenera sprintera u Bosni i Hercegovini, dugogodišnji predavač na teme menadžmenta, upravljanja, trenažne tehnologije i razvoja djece i mladih, Siniša Bosak, varaždinski sportski i zdravstveni djelatnik, Joško Vlašić, uspješan desetobojac i bivši državni rekorder Hrvatske u desetoboju, danas atletski i kondicijski trener, otac i trener poznatih Hrvatskih sportaša Blanke Vlašić i Nikole Vlašića te Dejan Vojnović, aktualni državni rekorder na 60m i bivši na 100m, sudionik ljetnih i zimskih olimpijskih igara, danas uspješan kondicijski trener ponajboljim tenisačima svijeta.  

Atletski seminar u Varaždinu namijenjen je atletskim trenerima, sportskim trenerima, kondicijskim trenerima, sportskim liječnicima i fizioterapeutima, profesorima kineziologije, ostalim stručnim kadrovima u sportu. Seminar je namijenjen svim trenerima, ne samo atletskim, koji imaju želju naučiti i unapređivati svoje znanje i vrijednosti, jer je kurikulum seminara koncipiran na način da se prezentiraju informacije koje su primjenljive u svim sportovima.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski skijaš Istok Rodeš prvak Hrvatske u slalomu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski skijaš Istok Rodeš okitio se naslovom državnog prvaka nakon FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Stazu prve vožnje postavio je Leonin trener Goran Rački, a druge vožnje Pavel Grašič, trener Samuela Kolege. Istok je do naslova pobjednika FIS NC utrke i Prvenstva Zagrebačke županije te titule slalomskog prvaka Hrvatske došao s ukupnim vremenom 1:40.93. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.04), a treći Filip Zubčić (+0.27). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Filip Zubčić kao trećeplasirani iz utrke, a treće Matej Vidović koji je u utrci zauzeo četvrto mjesto (+0.28).

Od ostalih hrvatskih predstavnika koji su završili utrku Samuel Kolega je zauzeo 6. mjesto, Tvrtko Ljutić 7., Roko Begović 10., Grga Kecerin 18., a Noa Vrana 20.

Dan ranije, u srijedu, 22. održano Prvenstvo Hrvatske u veleslalomu. Do titule veleslalomskog prvaka Hrvatske s ukupnim vremenom 1:55.76 došao je Filip Zubčić. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.20), ispred trećeplasiranog sunarodnjaka Tobiasa Koglera (+0.63). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Istok Rodeš kao petoplasirani iz utrke, a treće Tvrtko Ljutić koji je u utrci zauzeo sedmo mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje