Povežite se s nama

Ostali sportovi

Plivači PK Barok na “Zlatnom medvjedu”

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

PK Barok nastupio je na međunarodnom plivačkom mitingu “Zlatni medvjed” a pred njima su nova brojna natjecanja.

 

 

Zlatni medvjed

U Zagrebu je od petka 07.06. do nedjelje 09.06. održan 27. po redu međunarodni plivački miting „Zlatni medvjed“. Radi se o najjačem međunarodnom plivačkom mitingu u Hrvatskoj, koji svake godine privuče zvučna imena iz cijelog svijeta. I ove godine nastupilo je nekoliko osvajača medalja sa  olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava.

Na natjecanju je nastupila najstarija plivačica PK Baroka Tihana Gazdek. Tihana je nastupila u kvalifikacijama utrka 50 i 200 prsno, te ostvarila odlične plasmane. U utrci 50 prsno sa vremenom 37.96 bila je 10., a u utrci 200 prsno sa vremenom 3:00.82 plasirala se na 12. mjesto. Malo je nedostajalo da osigura nastup u finalima, ali natjecanje je u svakom slučaju bilo uspješno. Naime, Tihana je u obje trke osigurala norme za nastup na prvenstvu Hrvatske koje se održava u Zagrebu krajem srpnja.

 

Predstojeća natjecanja

Mitingom Zlatni medvjed otvorena je sezona ljetnih natjecanja za PK Barok, a s obzirom da se polako ulazi u završnicu sezone, raspored predstojećih natjecanja vrlo je zgusnut. Plivači će kroz sljedeće nastupe pokušati otplivati svoja najbolja vremena i ostvariti norme za nastup na PH.

Već sljedeće subote 15.06. sve kategorije nastupaju na 3. i 4. kolu Lige regije 4 u Sisku, koje će ujedno biti i Regionalno prvenstvo za početnike.

Plivač Baroka Karlo Rajković od 18. do 23.06 nastupit će sa reprezentacijom Hrvatske na Europskim igrama mladih za osobe sa invaliditetom u Češkoj.

U petak 21.06. stariji plivači nastupit će na natjecanju u Rijeci, koje će usput iskoristiti za prvo ovogodišnje kupanje u moru i druženje.

U subotu 22.06. mlađe kategorije nastupaju na mitingu „Vodeni lav“ u Varaždinskim toplicama.

Natjecanja u lipnju zaključit će se nastupom na Regionalnom prvenstvu koje se održava u Sisku 29. i 30.06.

Treninzi se nastavljaju i u srpnju, a posljednje natjecanje u sezoni 2012./2013. biti će Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu koje će se održati od 20. do 23.07.

Ljetna Škola plivanja

Plivački klub Barok i ove godine organizirati će ljetnu školu plivanja. Cilj je upoznati djecu s plivanjem i kroz 10 sati pozitivno utjecati na njihove plivačke vještine i pripremiti ih za nadolazeće ljetne praznike. Pozivaju se svi zainteresirani ; plivači početnici, neplivači, plutači..bez obzira na godine.  Obuku će provoditi kvalificirani treneri s višegodišnjim iskustvom. Tečaj traje 10 sati (po 60 min) i provoditi će se svakim radnim danom na Gradskim bazenima od 17 do 18 sati. Održati će se u tri termina:

1.       Termin  17.06. – 29.06.

2.       Termin  01.07. – 12.07.

3.       Termin  15.07. – 26.07.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na www.pkbarok.hr i na klupski broj: 091-13-000-47.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje