Povežite se s nama

Sport

Plivači PK Barok osvojili 13 medalja u Celju

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Ukupno četrnaest  seniora, juniora i mlađih juniora Baroka nastupilo je  na jubilarnom  30. međunarodnom mitingu u Celju s kojeg su se vratili sa 13 osvojenih odličja, od kojih su 4 zlatna, 5 srebrniha i 4 brončana. 

Također, troje članova ostvarilo je A norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske, a troje je isplivalo B norme. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 286 plivača iz 24 kluba  iz Slovenije i Hrvatske. Plivale su se sve dionice u svim disciplinama.

Najuspješnija predstavnica Baroka bilo je mlađa juniorka Martina Štefinec koja je osvojilo ukupno 4 odličja, od kojih čak 3 zlata i 1 srebro. Zlatom se okitila u disciplinama 50, 100 i 200 prsno, dok je srebro osvojila u utrci 100 mješovito. U svim utrkama ostvarila je A normu za Prvenstvo Hrvatske koje se u veljači održava u Splitu.

Do zlata je doplivao i mlađi junior Luka Cvetko koji je bio uvjerljivo najbrži u utrci 50 slobodno ostvarivši pritom A normu za PH.

U juniorskoj kategoriji četvero plivača osvajalo je odličja. Osim što je isplivala B normu na 200 prsno, Lea Ćelić bila je srebrena na 200 delfin, kao i Martin Kocijan na 100 delfin. Brončana odličja osvojili su Neven Lončarić na 400 slobodno i Mirta Piskač na 50 prsno. Mirta je u utrkama 100 i 200 prsno ostvarila norme za PH.

U seniorskoj konkurenciji Mario Vlahinja bio je srebreni na 400 mješovito, dok je na 200 mješovito bio brončani, kao i Stela Grobotek. Maja Berkopić bila je srebrena na 100 prsno, dok je na 200 prsno isplivala B normu.

Na natjecanju su nastupili i: Karlo Rajković, Ivan Vitković, Mirta Vučetić, Elena Škrapec i Ida Marić. Rajković je potvrdio dobru formu isplivavši tri osobna rekorda. Elena Škrapec uz osobne je rekorde isplivala i B normu za PH.

Natjecanje je ocijenjeno uspješnim jer su svi plivači i plivačice pokazali dobru formu isplivavši većinom svoje osobne rekorde ili na razini najboljih rezultata.

Sljedeći nastup Barok očekuje u subotu i nedjelju 21.i 22.11. na Mini Grand prix natjecanju  „Sv.Krševan“ u Zadru koji će okupiti kategorije kadeta i mlađih kadeta.

 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Sport

Dabar Tin Tompić na popisu za okupljanje juniorske rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Krešo Ivanković pozvao je igrače na prvo okupljanje u novoj sezoni.

Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još šest na listi za pričuve koji mogu biti pozvani naknadno, ukoliko se za to ukaže potreba. Među pozvanim igračima većina je onih koji su ovog ljeta osvojili srebro na Europskom kadetskom prvenstvu kojem su domaćini bili Varaždin i Koprivnica.

Na popisu je igrač Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 Tin Tompić, dok je na pričuvnom popisu Dabar Fabijan Grubišić.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu, 1. studenog ispred Doma sportova, i odmah produžiti put do Poreča gdje će boraviti do 7. studenog. Kao što je od ranije poznato, u tom terminu u Poreču će boraviti i naša muška seniorska reprezentacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje