Povežite se s nama

Ostali sportovi

Plivačkim klubovima isti uvjeti kao i drugim sportovima

Objavljeno:

- dana

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA VARAŽDINA

U prostorijama Županijskog nogometnog saveza Varaždin održana je izvještajna skupština Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

 

Najzanimljivija točka dnevno reda bila je svakako ona o sufinanciranju sportskih udruga grada Varaždina. Predviđenih 2,1 milijun kuna raspoređen je prema kriterijima za 2013. godinu na 49 udruga a devet nogometnih klubova dobili su sredstva izračunom troškova za natjecanja. Prihvaćen je i novi Pravilnik o dodjeli sportskih stipendija vrhunski kategoriziranim sportašima, te su donijete i tri odluke o načinu ostvarivanja prava sufinanciranja. Prva govori o tome da se ne mogu sufinancirati sportske udruge koje su u blokadi računa godinu dana, zatim o načinu primanja u članstvo novoosnovane udruge i koje uvjete mora ispunjavati. Donešene su i odluke o stipendiranju vrhunskih i perspektivnih sportaša. Raspoređena su i sredstva za sufinanciranje rada trenera, te sufinanciranje troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih objekata kojim upravljaju klubovi. Pokrenuta je i inicijativa da se klubovima koji koriste Gradski bazene Varaždin omogući da ga koriste pod istim uvjetima kao i svi ostali koji klubovi koji koriste gradske sportske objekte. Spomenuto je da Grad daje 9 milijuna godišnje za sufinanciranje bazena te da u toj sumi može biti i onaj dio koji koriste sedam klubova, uz usporedbu da za čitav sport i održavanje svih ostalih sportskih objekata namijenjeno 7 milijuna kuna. Prihvaćen je i plan i program aktivnosti ZSUGV iz kojeg se može izdvojiti izrada Strategija varaždinskog sporta 2013. – 2016. Te deset međunarodnih natjecanja i još pet velikih sportskih događanja vezanih uz Dan Grada Varaždina.
 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje