Povežite se s nama

Međimurje

Po pravni savjet dođite na besplatnu konzultaciju u čakovečku Gradsku vijećnicu

Objavljeno:

- dana

Iskoristite priliku

Kako bi pomogli svojim sugrađanima koji imaju pravne probleme ili im je potreban bilo kakav pravni savjet, Grad Čakovec odlučio je organizirati Pravnu kliniku.

Naime, u ponedjeljak 16. listopad u čakovečkoj Gradskoj vijećnici u vremenu od 11 do 14 sati održat će se pravno savjetovalište, popularna Pravna klinika.

Građani koji imaju pravne probleme ili im je potreban savjet, u navedenom terminu mogu dobiti besplatne konzultacije koje će održati budući pravnici, studenti viših godina sa zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Izvor:
Foto: ilustracija

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju 26 novih slučajeva zaraze, u tijeku je cijepljenje još 1490 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 143 osobe, od čega je evidentirano 25 pozitivnih slučajeva na COVID-19, što je 17,4 posto pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 6. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 148.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 42.635 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 32 pacijenta pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, a otpuštena su 2 pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I ove subote se na području Međimurske županije provodi cijepljenje osoba starije životne dobi (iznad 65 godina) te osoba s kroničnim bolestima.

Cijepljenje se odvija na 3 punkta, u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću, a cijepit će se 1490 osoba. Prema riječima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Marine Payerl-Pal, tijekom cijepljenja nisu zabilježene nuspojave na cjepivo, a ove je subote cijepljeno i oko 250 osoba mlađih od 65 godina koje su liječnici opće medicine izdvojili kao prioritetne skupine s obzirom na onkološku ili kroničnu bolest.

U organizaciji cijepljenja sudjeluju brojni volonteri i zdravstveni djelatnici organizirani u šest timova u Nedelišću te po četiri u Prelogu i Murskom Središću.

S današnjim obavljenim cijepljenjem, u Međimurju je oko 8500 osoba primilo barem jednu dozu cjepiva. U internetsku platformu za cijepljenje s današnjim danom je upisano 19.549 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Radno u Udruzi slijepih: izrađivali mirisne sapune, učili o samostalnosti, čitali…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije proteklog je tjedna za svoje članove održala nekoliko radionica u okviru programa „Osjetimo život“.

Članovi Udruge tako su u ponedjeljak, 1. ožujka, na kreativnoj radionici izrađivali raznobojne mirisne sapune, a nekoliko dana kasnije, u četvrtak, održana je radionica podrške u samostalnosti na kojoj su sudjelovali roditelji mladih članova.

Teme radionica bile su kako pomoći svojoj djeci da budu što samostalnija te zašto je samostalnost važna za njih.

U petak, 5. ožujka, održan je književni klub za sedmero entuzijastičnih čitača. Uz vodstvo Sanje Herman Siladi razgovaralo se o knjizi „Pisma starijeg đavla mlađem“ C. S. Lewisa.

Navedene aktivnosti u okviru programa „Osjetimo život“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!