Povežite se s nama

Sport

Pobjeda koja najavljuje realan ulazak u prve četiri ekipe

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

U 7. kolu 1. A HOL skupine 2 u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin OK Varaždin Volley pobijedila je ekipu HOK Borovo Vukovar 3:1 (21:25,25:14,25:22,25:17).

U prvi set gosti iz Slavonije ušli su sigurnije i uz manje pogrešaka na tehničkom time out-u vode 12:9. U nastavku seta domaćini pokušavaju naći odgovor na gostujuće napade i najbliže su im se približili na 16:14, ekipa Borova odgovara vodstvom 19:16 i zatim 21:17. Set završava 25:21, ali već se tada vidjelo da domaća ekipa može bolje. Varaždinci odlično ulaze u drugi se vode 5:3 i na tehničkom time out-u je i dalje minimalno vodstvo 12:11. U nastavku se igra bod za bod do 16:12 i zatim Varaždinci rade seriju na 20:13. Gosti posustaju i set za izjednačenje završava visokih 25: 14. Treći set ponovo bolje otvaraju Varaždinci vode 4:2, zatim gosti stižu na 10:9 do bi na tehničkom time out-u bilo 12:10 za OK Varaždin Volley. U nastavku seta sličan razvoj situacije kao i u prethodnom. Varaždinci vode 17:14, pa rade seriju na 20:16. Gosti se ne predaju i najviše su zaprijetili pri rezultatu 23:20 za Varaždin zatim 24:20 te konačnih 25:22. Četvrti set ponovo se igrao na početku izjednačeno ali nakon 4:4 Varaždnci dižu tempo igre i dolaze na 9:6 i na time out-u su na 12:8. Set se zatim nastavlja samo u jednom smjeru. Varaždinci  vode 14:9, na 17:12 i kod 20:15 sve je već bilo jasno. Rutinski privode set i utakmicu kraju čemu svjedoči i rezultat 25:17.
Domaća pobjeda protiv, do tada druge ekipe na prvenstvenoj ljestvici i odlična igra i osvojen bod u Šibeniku, koji je i dalje prvoplasiran otvara put mladoj Varaždinskoj ekipi da možda već u sljedećem kolu uđe u prve četiri ekipe, koje će se u play off-u boriti za ulazak u prvu skupinu.
Velik dio posla u važnoj pobjedi odradio je kapetan Spasoje Todorović. Međutim, svi ostali igrači pokazali su pojedinačno možda i najbolju igru ove sezone. Primači Vedran Obradović i Ivan Šmitlehner prolazili su više i sigurnije a prvi stup obrane bio je libero Matija Ivančić koji je ukrotio neugodne servise iskusnih Slavonaca. Tehničara Vanju Roginu gosti su teško „čitali“ a srednjaci Ante Bingula i Bruno Modrić odlično su odradili svoj posao na mreži. Što se servisa tiče cijela ekipa servirala je vrlo točno i precizno, točno po dogovoru.
U sljedećem kolu u Varaždin dolazi posljednje plasirani MOK Brod.          

Gradska sportska dvorana Varaždin, 7. kolo 1. A HOL skupine 2
OK Varaždin Volley – HOK Borovo Vukovar 3:1 (21:25,25:14,25:22,25:17)
Prvi sudac: I. Mikulić
Drugi sudac: D. Raca
OK Varaždin Volley: S. Todorović (C), F. Gomerčić, A. Bingula, B. Modrić, L. Somođi, V. Obradović, V. Rogina, I. Šmitlehner, R. Stanić, M. Ivančić (L). Trener: M. Ciglar.
HOK Borovo Vukovar: M. Petković, R. Varga, A. Odobašić, Ž. Bešlić, D. Kurija, R. Celan, N. Kolarić, K. Leko (C), D. Prdić, N. Ivković (L). 
 

Izvor:
Foto:

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Sport

Stolnotenisači Visie i MGK Drave Žabnik odlični na turniru TOP Regije Sjever

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mladi stolnotenisači i stolnotenisačice MGK Drave Žabnik i Visie nastupili su na stolnoteniskom TOP-8 turniru Regije Sjever, završnom natjecanju ove sezone za najmlađe uzraste.

Stolnotenisačica MGK Drave Žabnik Mila Hrkec bez poraza osvojila je 1. mjesto. Drugo mjesto u istoj kategoriji najmlađih kadetkinja zauzela je također stolnotenisačica Nika Gregurec.

Kod klinceza Tesa Dvorščak bila je odlična treća, Lea Kos osvojila je 5. mjesto, a Ida Hadari šesto.

Stolnotenisačica Visie Lorena Magdalenić bez izgubljenog seta “pomela” je konkurenciju te je dokazala da je najbolja klinceza Regije Sjever. U najmlađim kadetima Visia je imala troje predstavnika. Darian Henezi zauzeo 2. mjesto, Eva Zoroja Jošt bila je peta, dok je Leon Magdalenić uzeo 4. mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje