Povežite se s nama

Ostali sportovi

Pobjeda najmlađih

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

Nakon što su prije tjedan dana starije kategorije započele s novom natjecateljskom sezonom u ovoj godini, prošlog su vikenda sa službenim turnirima u hrvatskom prvenstvu startali i igrači najmlađe kategorije mladeži, od 8 do 12 godina starosti.

Nakon što su prije mjesec dana ovoj kategoriji pridruženi novi članovi “Vindi Iso Sport Škole Baseballa” koja samo u ovoj kategoriji broji oko pedeset igrača, Baseball Klub “Vindija” je sa dvije iskusnije ekipe sastavljene od starijih članova, prvom i drugom, nastupila u subotu na otvorenju ove sezone u Splitu. Na turniru je nastupilo ukupno osam ekipa a prva ekipa Varaždinca je osvojila isti pobijedivši gotovo bez problema četiri utakmice. Nakon što su redom s visokim rezultatom pobijedili Novi Zagreb sa 12:2, pa Nadu II sa 12:0, jedino su više poteškoća imali u trećoj utakmici protiv karlovačke Olimpije, gdje su do bitne pobjede došli tek u ekstra izmjenama sa 8:7. Posljednjom finalnom utakmicom došli su do pobjede protiv domaće ekipe Nada SSM sa visokih 11:3 i time se postavili kao jedan od glavnih favorita za novi naslov hrvatskog prvaka u 2013. Druga ekipa nastupila je također na ovom turniru, sa nešto slabijim rezultatom, ali prikazana igra je bila iznad očekivanog i kroz dvije su utakmice izgubili samo sa bodom razlike u nadoknadi, što ih je umjesto neočekivanog visokog mjesta na kraju ipak plasiralo na sedmo mjesto. Slijedeći turnir je na rasporedu za dva tjedna u Varaždinu kada bi uz ove dvije ekipe trebali po prvi puta nastupiti i novi varaždinski baseballaši.

Vikend iza nas bio je iznimno naporan za Baseball Klub “VINDIJA” jer uz nastup mladeži na turniru u Splitu, na domaćem terenu svoje nove utakmice imali su i kadeti i seniori varaždinskog kluba. Prvo su u subotu u jutarnjim satima nastupili kadeti koji su slavili protiv vršnjaka iz Sisak sa 13:6 i tako došli do prve, važne pobjede u prvenstvu. I ova kategorija ima slijedeći vikend pauzu, dok se prvenstvo nastavlja kroz dva tjedna.

Nadalje, seniori BK “Vindija” su prošlog vikenda udomaćili splitsku ekipu Nada SSM u nastavku Interlige, koja je došla pojačana sa američkim igračem, i kao aktualni prvak iz prošle sezone. Ulogu favorita su i opravdali pogovor u prvom susretu gdje su slavili protiv mlade ekipe Vindije sa 11:1 dok su u drugom varaždinci ipak odigrali izuzetno kvalitetnije i u utakmici punoj preokreta na kraju svladani sa 14:12. Prilika za prvu pobjedu u ovom natjecanju varaždincima se pruža već slijedećeg vikenda, 27. I 28.04.2013. kada će ponovno na svom terenu udomaćiti slovačke ekipe. Biti će to prvi nastup ekipa Apollo iz Bratislave i TSJU Angels iz Trnave u Varaždinu. Utakmice su na rasporedu u subotu u 17 sati i nedjelju u 11 sati.

 

 

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje