Povežite se s nama

Sport

Pobjeda u derbiju i STK Starr grabi prema naslovu jesenskih prvaka

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Stolnotenisači varaždinskog STK Starr senzacionalno su u svojoj prvom seuperligaškoj seoni sezoni pobijedili u derbiju kola do sada neporaženi GSTK Zagreb s visokih 4:1 i ostali usamljeni na vrhu prvenstvene ljestvice.  

 

U TTS Sportskom centru ljubotelji stolnog tenisa mogli su uživati u najboljem hrvatskom ligaškom stolnom tenisu u kojem su uz važdinske adute Japeca i Ređepa mogli vidjeti i mlade hrvatske reprezentativce koji nastupaju za zagrebački klub, prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske i  slijednika legendarnog Večernjeg lista.  

Najprije je nastupio engleski junior Sam Mabey, koji nastupa za Varaždince. On je od prošlog nastupa u srednjeeuropskoj Superligi, kada je morao predati meč zbog ozljede na rehabilitaciji kod Tomislava Vrbnjaka. Kakav je odličan posao obavi Vrbnjak govori podatak da je Mabey pobijedio dva susreta i odigrao zasigurno najbolji meč od kada je u Starru. Mabey je pobijedio Maglića 3:0 (11:6, 11:8, 12:10), zatim je Ređep rutinski pobijedio Arbanasa 3:0 (13:11, 11:7, 11:8), Pucar ipak nije dozvoli iznenađenje te je Japec od njega izgubio 1:3 (11:5, 8:11, 10:12, 9:11) iako je meč mogao krenuti i drugim tijekom.  Na redu je zatim došao nepobjedivi par Japec/Ređep koji ove sezone nisu izgubili meč niti u hrvatskoj Superligi niti u srednjeuropskoj Superligi i pretendenti su na naslov prvaka Hrvatske u parovima. Oni su pobijedili par Pucar/Tica 3:0 (11:8, 11:3, 11:5). Na kraju mladi Mabey pobjeđuje Arbanasa 3:2 (5:11, 7:11, 11:8, 11:6, 11:4) u odličnom meču u kojem je gubio 2:0 i vratio se u meč te, u odlučujućem petom setom odigrao taktički i tehnički izvanredno i uvjerljivo slavio.  Konačni rezultat 4:1, kao šesta pobjeda u nizu znači da su Varaždinci vrlo blizu osvajanja naslova jesenskih prvaka Hrvatske u ovom najmasovnijm sportu.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje