Povežite se s nama

Međimurje

Pobjeda KK Međimurje u Vrbovcu

Objavljeno:

- dana

A2 košarkaška lige Sjever

U 14. kolu A2 košarkaške lige Sjever u najzanimljivijoj utakmici KK Petar Zrinski – KK Međimurje 68:86 (17:29; 27:17; 15:18; 9:22). U dvorani II. OŠ u Vrbovcu, pred oko 30 gledatelja Međimurci su upisali pobjedu koja ih je zadržala u prvenstvenom vrhu s Grafičarem i Podravcem.

U sljedećem kolu za Međimurce još jedna laka utakmica, i to s posljednjeplasiranom Koprivnicom.

KK Petar Zrinski: Mikac Ved. 2, Matoić T. 12 (1×3), Drvenkar M. 0, Tomić F. (cap) 16 (3×3), Dropulja J. 2, Ćusek I. 21 (3×3), Jaklinović M. 0, Mikac Vj. 5 (1×3), Popović j. -, Horvat L. 6 (1×3), Prstec T. 4, Božić D. 0, trener: Matej Bolčić. KK Međimurje: Ostoja D. 11, Novak M. 6, Novak M. (cap) 26 (2×3), Kranjčec M. -, Horvat S. 1, Maronić A. I. 2, Juras S. -, Drk I. 21 (3×3), Kuzmić D. 2, Kranjčec S. 11(3×3), Biševac V. 6, trener: Stjepan Novak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje