Povežite se s nama

Sport

Pobjednici Dinamo i Polet, a kao gost nastupila i Hrvatska reprezentacija dijabetičara

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Ove nedjelje završeno je 14. malonogometno prvenstvo Općine Cestica. 

Prvenstvo je igrano u tri kruga, a započelo je u subotu 10. siječnja. Pokrovitelj je i ove godine bila Općina Cestica, a uspjehu prvenstva doprinijeli su i brojni sponzori i podupiratelji nogometa. Kao i proteklih godina sve utakmice igrane su u sportskoj dvorani Osnovne škole Cestica, a osim seniorskog dijela natjecanje je održano i u kategoriji pionira.

Seniori

U seniorskoj kategoriji natjecalo se 16 ekipa, a kod pionira bila su četiri sastava. Posljednjeg dana prvenstva u susretu za treće mjesto ogledale su se prve ekipe MNK Lovrečan i Jarki, a po završetku prve utakmice rezultat je bio 4:4 te se prišlo izvođenju penala. Tu je uspješnija bila ekipa Jarki koja je postigla tri pogotka i pobijedila rezultatom 7:6. U utakmici za prvo mjesto sastali su se Polet 1 iz Cestice i Bratstvo 2 iz Otok Virja. Rezultatom 2:0 bolja je bila ekipa Poleta koja je igrala u sastavu: Nikola Šipek, Kruno Humek, Marko Vidrač, Ratko Gašparić, Tomica Kunštek, Marko Kokot, Antonio Vrček, Nikola Petrić, Goran Miko, Krunoslav Obadić i Borna Cvetko.
Na kraju prvenstva sve sudionike pozdravio je Stjepan Dobrotić, koji je rekao: – Ukupno je odigrano 55 utakmica, a osim sudionika natjecanja odigrano je više revijalnih utakmica. Od cestičkih ekipa to su bili sastavi ŽNK Cestica, Općina Cestica i MNK Prekorje, a još su igrali ŽNK Lepoglava i slovenski sastavi ŽNK Dornava i limači iz Ormoža. Prijateljsku utakmicu odigrala je i Hrvatska reprezentacija dijabetičara i odgovarajuća selekcija Lovrečana. Na turniru je postignuto 317 pogodaka.

Najbolji

Za najboljeg golmana proglašen je Nikola Šipek iz ekipe NK Polet Cestica, a sa 17 pogodaka najbolji strijelac je Aleksandar Ivančov iz Lovrečana. U kategoriji pionira prvo mjesto osvojio je Dinamo Babinec, a potom su se plasirali Polet, Bratstvo i Vratno.
Ekipa Poleta bila je i uspješan organizator prvenstva i a ekipama na osvojenim rezultatima čestitke je uputio i načelnik Mirko Korotaj, a u podjeli nagrada i priznanja pridružili su mu se Ivan Rodeš, predsjednik Povjerenstva za sport, zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Tomislav Lazar.
Vrijedni organizatori nakon prvenstva za sve ekipe priredili su domjenak, a za dobru atmosferu na priređenom druženju pobrinuo se glazbeni sastav Foringaši.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje