Povežite se s nama

Sport

Pobjednici Dinamo i Polet, a kao gost nastupila i Hrvatska reprezentacija dijabetičara

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Ove nedjelje završeno je 14. malonogometno prvenstvo Općine Cestica. 

Prvenstvo je igrano u tri kruga, a započelo je u subotu 10. siječnja. Pokrovitelj je i ove godine bila Općina Cestica, a uspjehu prvenstva doprinijeli su i brojni sponzori i podupiratelji nogometa. Kao i proteklih godina sve utakmice igrane su u sportskoj dvorani Osnovne škole Cestica, a osim seniorskog dijela natjecanje je održano i u kategoriji pionira.

Seniori

U seniorskoj kategoriji natjecalo se 16 ekipa, a kod pionira bila su četiri sastava. Posljednjeg dana prvenstva u susretu za treće mjesto ogledale su se prve ekipe MNK Lovrečan i Jarki, a po završetku prve utakmice rezultat je bio 4:4 te se prišlo izvođenju penala. Tu je uspješnija bila ekipa Jarki koja je postigla tri pogotka i pobijedila rezultatom 7:6. U utakmici za prvo mjesto sastali su se Polet 1 iz Cestice i Bratstvo 2 iz Otok Virja. Rezultatom 2:0 bolja je bila ekipa Poleta koja je igrala u sastavu: Nikola Šipek, Kruno Humek, Marko Vidrač, Ratko Gašparić, Tomica Kunštek, Marko Kokot, Antonio Vrček, Nikola Petrić, Goran Miko, Krunoslav Obadić i Borna Cvetko.
Na kraju prvenstva sve sudionike pozdravio je Stjepan Dobrotić, koji je rekao: – Ukupno je odigrano 55 utakmica, a osim sudionika natjecanja odigrano je više revijalnih utakmica. Od cestičkih ekipa to su bili sastavi ŽNK Cestica, Općina Cestica i MNK Prekorje, a još su igrali ŽNK Lepoglava i slovenski sastavi ŽNK Dornava i limači iz Ormoža. Prijateljsku utakmicu odigrala je i Hrvatska reprezentacija dijabetičara i odgovarajuća selekcija Lovrečana. Na turniru je postignuto 317 pogodaka.

Najbolji

Za najboljeg golmana proglašen je Nikola Šipek iz ekipe NK Polet Cestica, a sa 17 pogodaka najbolji strijelac je Aleksandar Ivančov iz Lovrečana. U kategoriji pionira prvo mjesto osvojio je Dinamo Babinec, a potom su se plasirali Polet, Bratstvo i Vratno.
Ekipa Poleta bila je i uspješan organizator prvenstva i a ekipama na osvojenim rezultatima čestitke je uputio i načelnik Mirko Korotaj, a u podjeli nagrada i priznanja pridružili su mu se Ivan Rodeš, predsjednik Povjerenstva za sport, zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Tomislav Lazar.
Vrijedni organizatori nakon prvenstva za sve ekipe priredili su domjenak, a za dobru atmosferu na priređenom druženju pobrinuo se glazbeni sastav Foringaši.

Izvor:
Foto:

Sport

Goran Perkovac novi je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HRS

Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija te iscrpne analize u posljednjih tjedan dana, na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora (OU) Hrvatskog rukometnog saveza donešene su sljedeće odluke:

  • Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.
  • Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.
  • Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar  razriješen te dužnosti.

Upravni odbor je usvojio još nekoliko odluka vezanih uz svakodnevno funkcioniranje Saveza.

– Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen – istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Nastavite čitati

Sport

Borci Fight Cluba Kovačić osvojili 25 medalja u Budimpešti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Budimpešti je u subotu, 28. siječnja održan međunarodni turnir u savateu. 

Nastupilo je preko 190 boraca iz desetak zemalja, a varaždinski Fight Club Kovačić osvojio je 25 medalja što je najviše od svih klubova na turniru.

Zlatne medalje osvojili su Aleksandar Farkaš,  Fran Vinković,  Erik Haramina, Nela Dumbović, Lorena Ožura i Ante Kovačić . Srebrene medalje osvojili su: Mate Medenjak,  Tristan Talan, Julia Lukić, Filip Ratković, Vito Ivaniš, Lara Sukner i Viktorija Mikulec.

Do brončanih medalja stigli su i Filip Ratković koji se borio u dvije kategorije, Lovro Kelemen, Noa Janjušević, Jakob Kranjćić, Ivan Dumbović, Brona Mikac, Patrik Vučković,  Patrik Francki, Hans Komes, Niko Cikač, Vito Lukačić i Ivan Masten.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje