Povežite se s nama

Međimurje

Pobjednika Revije filmova izabrat će mali dječji žiri

Objavljeno:

- dana

FILM

Čakovec će od 27. veljače do 3. ožujka biti centar mladih zaljubljenika u film. Centar za kulturu organizira 5. Međunarodnu reviju filmova za djecu i mlade.

Gledat će se filmovi starih gostiju – Austrije, Francuske, Njemačke, SAD-a, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske.Program Revije zamišljen je kao potpora nastavi medijske kulture. – Želimo pobuditi interes nove filmske publike za nacionalnu i europsku filmsku umjetnost – najavljuje organizator. Na dosadašnje četiri Revije je čak 6.000 djece odgledalo 28 filmskih naslova. To je publika u dobi u kojoj se razvijaju sposobnosti vrednovanja audiovizualnog djela i sposobnost kritičkog izbora.

Dolazi osam filmova iz sedam zemalja – Austrije, Francuske, Njemačke, SAD-a, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske

Prije svake će se projekcije održati uvod u gledanje filma i ukazati na osnovne filmološke i tematske elemente koje film obrađuje, a poslije gledanja su organizirane filmske radionice. Sve projekcije održavaju se u dvorani Centra za kulturu, a radionice na Maloj sceni “Vinko Lisjak”. Filmovi se prikazuju na originalnom jeziku uz titlove na hrvatskom. 
Pobjednika će izabrati dječji žiri učenika i javno ga proglasiti odmah nakon završetka Revije, u petak, 3. ožujka.

 

PROGRAM

Ponedjeljak, 27. 2. 
10.00 – URICO, OSKAR I TAJANSTVENI KAMEN (Njemačka) 8+
12.00 – EMA SPAVA NEGDJE DRUGDJE (Švedska) 7+

Utorak, 28. 2.
10.00 – GENIJALNI MLADI UM (Velika Britanija) 12 +
12.oo – MALI VITEZ TRENK (Njemačka, Austrija) 8+

Srijeda, 1. 3.
10.00 – LJETO U BROOKLYNU (SAD), 12+
12.00 – ANKA (Hrvatska) 10+

Četvrtak, 2. 3. 
10.00 – DJECA TRANZICIJE (Hrvatska) 14+
12.00 – NOVI KLINAC (Francuska) 12+

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Središte Čakovca spremno je za Porcijunkulovo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još nas nešto manje od 24 sata dijeli od početka ovogodišnjeg Porcijunkulovog, najveće ljetne manifestacije u Međimurju.

Središte grada Čakovca u proteklih se nekoliko dana uređivalo kako bi ulice i trgovi spremno dočekali brojne izlagače, izvođače, ali i posjetitelje koji će moći odabrati neki od pregršt zanimljivih sadržaja, od petka 30. srpnja pa do ponedjeljka 2. kolovoza.

Kako aktualna pandemija uvjetuje organizaciju sličnih događanja diljem svijeta, tako se i Porcijunkulovo mora prilagoditi mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Svi posjetitelji dobro su došli na ulice i trgove grada, terase ugostiteljskih objekata, no pri tom moraju voditi računa o propisanom razmaku i nošenju maske, dok će zona u Perivoju Zrinskih, rezervirana za četiri velika večernja koncerta, biti otvorena pod posebnim uvjetima, odnosno posjetitelji tih koncerata moći će ući u jezero Starog grada samo uz predočenje COVID putovnice ili uz potvrdu o negativnom testu te važeću potvrdu o provedenom cijepljenju.

U četvrtak je održan finalni sastanak organizatora i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te je dogovoreno kako će se posjetitelji manifestacije moći, po cijeni od 25 kuna, testirati svakodnevno za vrijeme trajanja Porcijunkulovog.

U petak će se u prostorijama Zavoda zainteresirani moći testirati od 15 do 19 sati, a ostala tri dana od 8 do 13 sati. Isto tako, kod Knjižnice „Nikola Zrinski“, djelatnici Zavoda imati će svoj punkt gdje će građani svakodnevno moći obaviti testiranje u vremenu od 16 do 20 sati. Građani za test moraju izdvojiti tek 25 kuna, a ostatak cijene testa, sufinancira Grad Čakovec.

A sama manifestacija započinje već sutra u jutarnjim satima, kada će se na gradske ulice smjestiti tristotinjak izlagača sa svojim tradicijskim proizvodima, enogastronomskom ponudom, rukotvorinama, a u popodnevnim satima otvara se i novina ovogodišnje manifestacije, Art street, odnosno prostor rezerviran za umjetnike u Ulici Matice hrvatske.

Zvuci i ritmovi glazbe ispuniti će manifestaciju u sva četiri dana, već od jutarnjih sati, a vrhunac su četiri velika  koncerta u jezeru Starog grada. Publiku će sutra zabavljati Željko Bebek, u subotu Opća opasnost, u nedjelju Klapa Iskon, a u ponedjeljak će Porcijunkulovo svojim nastupom zatvoriti Nina Badrić. Uz to, posjetitelje očekuje mnoštvo popratnih programa, od kreativnih, do zabavnih i humanitarnih.

Gospa od Anđela, blagdan je koji se obilježava 2. kolovoza i okosnica je samog proštenja za koje se veže i manifestacija Porcijunkulovo pa će tako i vjernici obilježiti ove dane. Uz tradicionalnu svečanu procesiju na sam blagdan Gospe od Anđela, u ponedjeljak 2. kolovoza te središnje hodočasničko euharistijsko slavlje koje će predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, tu su i svakodnevne svete mise, ispovijedi i Marijansko bdijenje.

Bogat program ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovo možete pronaći na stranicama Grada Čakovca i gradske Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Međimurje

Za ulaz na koncerte Porcijunkulova testirat će se brzim antigenskim testom od 25 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako bi svima pružili neometan ulazak na ovogodišnje koncerte Porcijunkulovog, svi će se posjetitelji moći testirati tzv. brzim antigenskim testom, ističu iz Grada Čakovca.

<<Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu<<

Cijena testiranja iznosi 25 kuna, a ono će se provoditi na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Čakovec – testovi vrijede samo za ulazak na koncerte i vrijedi 48 sati:

Petak, 30.7., od 15 do 19 sati

Subota, 31.7., od 08 do 13 sati

Nedjelja 01.8., od 08 do 13 sati

Ponedjeljak 02.08., od 08 do 13 sati

Perivoj Zrinski – test vrijedi 48 sati

Svakim danom od 16 do 20 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje