Povežite se s nama

Međimurje

Pobjednika Revije filmova izabrat će mali dječji žiri

Objavljeno:

- dana

FILM

Čakovec će od 27. veljače do 3. ožujka biti centar mladih zaljubljenika u film. Centar za kulturu organizira 5. Međunarodnu reviju filmova za djecu i mlade.

Gledat će se filmovi starih gostiju – Austrije, Francuske, Njemačke, SAD-a, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske.Program Revije zamišljen je kao potpora nastavi medijske kulture. – Želimo pobuditi interes nove filmske publike za nacionalnu i europsku filmsku umjetnost – najavljuje organizator. Na dosadašnje četiri Revije je čak 6.000 djece odgledalo 28 filmskih naslova. To je publika u dobi u kojoj se razvijaju sposobnosti vrednovanja audiovizualnog djela i sposobnost kritičkog izbora.

Dolazi osam filmova iz sedam zemalja – Austrije, Francuske, Njemačke, SAD-a, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske

Prije svake će se projekcije održati uvod u gledanje filma i ukazati na osnovne filmološke i tematske elemente koje film obrađuje, a poslije gledanja su organizirane filmske radionice. Sve projekcije održavaju se u dvorani Centra za kulturu, a radionice na Maloj sceni “Vinko Lisjak”. Filmovi se prikazuju na originalnom jeziku uz titlove na hrvatskom. 
Pobjednika će izabrati dječji žiri učenika i javno ga proglasiti odmah nakon završetka Revije, u petak, 3. ožujka.

 

PROGRAM

Ponedjeljak, 27. 2. 
10.00 – URICO, OSKAR I TAJANSTVENI KAMEN (Njemačka) 8+
12.00 – EMA SPAVA NEGDJE DRUGDJE (Švedska) 7+

Utorak, 28. 2.
10.00 – GENIJALNI MLADI UM (Velika Britanija) 12 +
12.oo – MALI VITEZ TRENK (Njemačka, Austrija) 8+

Srijeda, 1. 3.
10.00 – LJETO U BROOKLYNU (SAD), 12+
12.00 – ANKA (Hrvatska) 10+

Četvrtak, 2. 3. 
10.00 – DJECA TRANZICIJE (Hrvatska) 14+
12.00 – NOVI KLINAC (Francuska) 12+

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prelog: treći puta ove godine podijeljene jednokratne naknade za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

U četvrtak, 28. rujna, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek treći puta je ove godine podijelio jednokratne naknade za novorođenčad. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 15 naknada.

Naknada za prvo dijete roditelja podnositelja iznosi 270 eura, za drugo dijete 350 eura, za treće 400, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura.

Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Ovom prilikom podijeljeno je pet naknada za prvo, šest naknada za drugo, tri naknade za treće dijete i dvije naknade za četvrto dijete u obitelji, za što je Grad ukupno osigurao 6480 eura.

Kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS. Grad Prelog ove je godine ukupno podijelio 49 naknada za novorođenčad.

Nastavite čitati

Međimurje

U nedjelju će se održati Jesenski sajam Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 1. listopada 2023. godine, na trgu ispred Doma kulture Mala Subotica organizira se Jesenski sajam Općine Mala Subotica. Sajam počinje u 14 sati.

Jesenskom ugođaju Sajma doprinijet će dječja folklorna sekcija KUU Zvon, Puhački orkestar Općine Mala Subotica te tamburaški sastav „Vragolani“.

Oldtimer klub Međimurje-Čakovec će izložiti svoja oldtimer vozila na parkiralištu ispred Općine Mala Subotica, gdje će se vozila moći razgledati. 

U 18 sati u Domu kulture održat će se predstava „Gola istina“ u izvedbi Aleksandra Lazića koja je za starije od 14 godina. 

Na samom sajmu lokalni OPG-ovi izlagati će svoje proizvode te će biti organizirane jesenske radionice za djecu i roditelje. Na Jesenskom sajmu moći ćete uživati u langošima, pečenim kestenima, domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova, itd. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje