Povežite se s nama

U fokusu

Pobjedu svojataju svi

Objavljeno:

- dana

Čelnici o rezultatima lokalnih izbora

U Varaždinskoj županiji i HDZ i koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS svojataju pobjedu: prvi gledaju broj vijećnika, a drugi (grado)načelnika

– HDZ je od jučer najjača politička stranka u Varaždinskoj županiji – istaknuo je u ponedjeljak Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije i kandidat za župana, osvrćući se na rezultate nedjeljnih lokalnih izbora. Od ukupno 430 vijećnika u općinama i gradovima Varaždinske, koalicija ima 167, od čega HNS 107, dok HDZ ima 143.

Svaki treći iz HDZ-a
– Sada imamo 26 vijećnika više u vijećima općina i gradova te u Županijskoj skupštini. U potonjem tijelu prije smo imali sedam, a sada ćemo imati deset vijećnika. Tu koalicija više nema većinu. Osvojili smo 33 posto svih mandata, što znači da je iz naše stranke svaki treći vijećnik – rekao je Stričak naglasivši da je HDZ izašao sâm na izbore.
Ovakav uspjeh, kako je dodao, iznenadio je i konkurente koji su, ne očekujući ovakav ishod, tijekom cijele nedjelje slavili u Kneginečkoj hiži. Nasuprot tome, hadezeovci, koji su se okupili u sjedištu varaždinskog HDZ-a, jeli su grickalice.
– Od 11 načelnika zadržali smo osam, ali još je pred nama drugi krug u općinama Klenovnik i Donja Voća gdje očekujemo pobjedu. No za razliku od prije četiri godine kada su naši kandidati za gradonačelnike poraženi u prvom krugu, sada imamo drugi krug u Novom Marofu te Ludbregu. Tu također očekujemo pobjedu naših kandidata, kao i nezavisnog kandidata u Varaždinu kojeg podupiremo. A kako nam je dobro krenulo u Varaždinskoj županiji, sve je moguće i u drugom krugu izbora za župana – ustvrdio je HDZ-ov kandidat za varaždinskog župana dodavši da bi i on glasovao za koaliciju kada bi se ostvarili svi projekti za koje se ovih dana potpisuju ugovori.

Štromar kao svi ostali
Zahvalivši biračima na glasovima, kao i medijima i političkim konkurentima na tijeku kampanje, Predrag Štromar ukazao je također na dobar rezultat koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS u Varaždinskoj županiji.
– Mi smo tu najjača koalicija. Kao kandidat za varaždinskog župana dobio sam više glasova nego svi moji protukandidati zajedno, ali zbog četiri posto nevažećih listića bit će i drugi krug izbora u kojem očekujem pobjedu – naglasio je Štromar.
Posebno je zadovoljan što koalicija u Varaždinskoj županiji već ima devet načelnika i gradonačelnika, kao i prije četiri godine, a još slijedi drugi krug izbora u sedam općina i gradova.
– I u drugom krugu očekujemo odlične rezultate jer naši kandidati uglavnom vode – rekao je Štromar, koji je posebnu podršku uputio Goranu Habušu.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Gradit će se treći krak na autocesti od Zagreba do Karlovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta.

Najavljen je na lokalnoj razini, u Skupštini Karlovačke županije, a od glasnogovornice Hrvatskih autocesta Kate Kuprešak Jutarnji je dobio i službenu potvrdu da će se za desetak dana učinjiti prvi konkretni korak – HAC će raspisati natječaj za projektiranje prometnice.

Nakon što se sagradi dionica od Zagreba do Karlovca, gradit će se i treći trak dionice – od Karlovca do Bosiljeva.

Više pročitajte na Jutarnjem.

Nastavite čitati

U fokusu

Habijan o glasanju za ostanak bala u Brezju: “Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gradski vijećnici na 13. sjednici Gradskog vijeća trebali bi odlučivati pod točkom 7. i o kreditnom zaduženju Grada za sanaciju odlagališta otpada u Brezju. Riječ je o zaduženju kod ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. Rijeka „teškom“ 15.926.740 eura. Podsjećamo, gradonačelnik Bosilj tu očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a, te je u jednom od zadnjih intervjua poručio da „Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju“.

>>Bosilj očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a: Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju

Ovu Bosiljevu izjavu sinoć je za Regionalni tjednik komentirao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan

– Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja jer dosad smo imali barem 5 ili 6 ovakvih situacija gdje su se predlagala određena rješenja koje gradski vijećnici iz različitih razloga nisu prihvaćali. Prema tome, svaka vijećnica ili vijećnik imaju svoju samostalnost odlučiti po tom pitanju kako smatraju da treba – rekao je Habijan.

Dodao je kako se vijećnike na ovakav način diskreditira i dovodi u pitanje njihov zdrav razum i prosudbe.

– Svaki od njih ima pravo odlučiti o prijedlogu gradonačelnika onako kako smatra da je ispravno. Ako gradonačelnik smatra da je nešto po njemu ispravno i Bogom dano, ne znači da drugi moraju dijenliti njegovo mišljenje – zaključio je Damir Habijan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje