Povežite se s nama

Ostali sportovi

Počela 5. Felt triatlon liga

Objavljeno:

- dana

TRIATLON

Velik broj triatlonaca otvorio je ovogodišnju, 5. po redu Felt triatlon ligu. Varaždinski Aquacity zapjenilo je pedesetak pari nogu na dvije održane utrke: sprintu i supersprintu.

 

Dosta teško vrijeme pratilo je natjecatelje iz Varaždinske Međimurske i Koprivničko Križevačke županije, iz Zagreba te dva natjecatelja iz Slovenije. No teško vrijeme nikada nije prepreka triatlonkama i triatloncima – ovaj se sport i rodio u najtežim vremenskim uvjetima, na Havajima. Dokaz ovoj tvrdnji nastup je trojca u ozbiljnim godinama – Marijan Strelec (r. 1945. g.), Mladen Vučemilo (r. 1941. g.) i Zvonimir Tumpić (r. 1946. g.) zajedno imaju 207 godina, a svi su uspješno završili utrku!
Na sprintu je nastupilo 24 natjecatelja, od čega jedna natjecateljica. Plivačka dionica duljine 750 metara (2 kruga) uvertira je u 20 kilometara bicikliranja (3 kruga) i 5 kilometara trčanja na kraju (2 kruga). Najbrži je bio Matija Avirović iz TK Međimurje (1:06:03). Minutu nakon njega stiže njegov klupski kolega Igor Goričanec, a za njim Igor Levatić (KPA Drava), Dragan Milenković (TK Međimurje) i Leon Kovačec (TK Maraton Ptuj). Od žena je na prvom kolu sprint utrke nastupila Majda Horvat iz TK 042 s vremenom 1:31:52.
Supersprint utrka sastoji se od 375 metara plivanja (1 krug), 14 kilometara bicikla (2 kruga) i 2,5 kilometra trčanja (1 krug). Ova je disciplina idealna za one koji se osjećaju spremni nastupiti na svom prvom triatlonskom natjecanju. Startalo je 27 natjecatelja. Dame su ovdje bile hrabrije: nastupilo ih je čak 5! Prvi je ciljem prošao Denis Pleše iz TK 042 (38:24) s novim rekordom lige na supersprint utrci, a za njim Ivan Avirović (TK Međimurje), Bojan Friščić (TK 042), Tomislav Gregurić (TK 042) i Karlo Seketin (TK Međimurje).  Djevojke je predvodila Petra Radaković iz TK Međimurje, prošavši ciljem za 48 minuta i 42 sekunde. Tri minute nakon nje u cilj stiže Eleonora Fotak (BBK Asi), a za njom Andreja Sambolec (BK Maraton), Tina Tkalec i Lidija Levačić (AK Međimurje).
Ligu i ove godine sponzorira Felt, a organizator je TK 042 iz Varaždina.
Spomenuta ekipa već se odmara za nastup na slijedećem kolu, u srijedu, 17. 7. u 18 sati na istom mjestu: Aquacity Varaždin. A i vi ste pozvani, ste pridružiti se!

Rezultati
http://tk042.hr/index.php?d=newsid1.php&id=1079578#p

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje