Povežite se s nama

Sport

Počele pripreme za finale Europske Superlige

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

U STK Starr već su počele pripreme za odigravanje finala Europske Superlige, koje je na rasporedu u travnju i dolaska prvog europskog pehara u sportskoj povijesti u Varaždin.

– Za klub je ovo svakako najbolji rezultat do sada, izjavio je Ronald Ređep, predsjednik i igrač STK Starr. – Kako je rezultat vrlo bitan u sport tako ovaj uspjeh puno znači i za Varaždin i za LIfeClass terme Sv. Martin u rezultatskom ali i promidžbenom smislu. Pogotovo je to važnou ovom trenutku kada je sport podcijenjen i nalazi se na marginama. Ta jpoložaj svakako ne zaslužuje i nadam se da će ovaj naš uspjeh pomoći i da se sport ponovo počne cijeniti. Igrali smo i s mladim igračima u ovom netjecanju što je za njih od neprocjenjive važnosti u stjecanju međunarodnog iskustva. Ovo je za njih bila velika škola i iskorak iz domaćih natjecanja što će im pomoći jednog dana kada budu preuzimali vodeće sportske uloge u klubu. Ovo je naš zajednički uspjeh potpomognut partnerima bez kojih ne bismo mogli izboriti ovo finale. Osim toga treba podsjetiti sa smo u domaćoj Superligi drugoplasirana momčad i da nas još očekuje u nastup u Kupu, tako da ćemo možda igrati i tri finala. Na kraju moram još jednom naglasiti da je ovo izvanredan uspjeh i najbolji do sada jednog ekipnog olimpijskog sporta u gradu. Sportska kvaliteta podpomognuta partnerima spoj je koji dovodi do uspjeha, dodao je Ređep.

U finalu će Varaždinci igrati protiv jedne od ekipa iz drugog polufinala, a to su U21 Team Czech Republic ili ekipa Vydrany iz Slovačke. Prvu su ove sezone pobijedili a s drugom su prošle sezone bili u grupi i igrali vrlo izjednačeno. Ove sezone Varaždinci imaju još kvalitetniju ekipu od koje se mogu očekivati veliki rezultati.

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu, objavio je HNS.

Jelić je u izboru prestižnog portala Futsalplanet zaslužio laskavu titulu za 2020. godinu, premoćno osvojivši najviše glasova među kontrolorima suđenja, trenerima, igračima, novinarima i drugim sportskim djelatnicima s međunarodnom reputacijom u futsalu.

Jelić, koji je osvojio 658 glasova, ispred Ruskinje Irine Velikanove (479) i Švicarca Daniela Matkovića (357), najboljim futsalskim sucem na svijetu proglašen je i 2018. godine, a godinu dana poslije u istom je izboru osvojio drugo mjesto. Nikola Jelić već je već nekoliko godina u samom vrhu svjetskog suđenja, što mu osigurava sudjelovanje na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u futsalu.

Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Futsalplanet Awards 2020 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Nastavite čitati

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati