Povežite se s nama

Ostali sportovi

Počelo 1/16 finala 33. Zimsko prvenstvo Varaždina

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Odigrano je prvih šest utakmica 1/16 finala. Svi su favoriti zasad uspjeli opravdati očekivanja.

Doduše, tek je branitelj naslova Mal-Gal Građevinarstvo slavio uvjerljivije, svi su ostali bili „na rubu“, ali eto – zasad su svi uspjeli ostati u turniru. Evo rezultata i strijelaca prvih šest utakmica 1/16 finala, odigranih u srijedu, 2. siječnja:

ŠRD KOZJAK (Zagreb) – CB DOBERMANN (Zagreb) 1:2 (0:1)
0:1 V. Matošević (4), 0:2 V. Matošević (28), 1:2 K. Ninberger (30)

MAL-GAL GRAĐEVINARSTVO (Krapina) – SLOGA CB BRLAFA (Druškovec) 4:1 (3:1)
0:1 V. Prekupec (3), 1:1 R. Hertl (12), 2:1 D. Kovač (13), 3:1 K. Morina (15), 4:1 D. Kunštek (26)

BUBANJ (Zagreb) – CB FRUMENTO (Mursko Središće) 3:1 (1:0)
1:0 M. Jelušić (15), 2:0 B. Kubović (16), 3:0 I. Bašić (22), 3:1 J. Lepen (25)

BISTRO Z3 (Završje) – MIP WEYLAND (Pušćine) 2:1 (1:0)
1:0 K. Hruškar (1), 1:1 S. Žganec (18), 2:1 P. Sabolić (25)

HUDEK TRGOTRANS & CAVALLO BAR (L/NM) – AUTO ČAVELJ (Krapina) 2:1 (1:0)
1:0 S. Krasniqi (9), 2:0 I. Martan (18), 2:1 M. Strabić (22)

MARIN PROMET (Zagreb) – ŠU GORNJA ŠEMNICA 3:3 (2:2, 1:1), p. 6:5
1:0 Marin Pejić (4), 1:1 T. Šušković (7-ag), 2:1 M. Žugaj (27), 2:2 B. Šemnički (28), 3:2 Marko Pejić (35), 3:3 L. Haramina (40)
Šesterci: K. Cerovečki – T. Šušković brani, 4:3 M. Žugaj
     4:4 D. Jurinjak, Marin Pejić – stativa
     L. Haramina – T. Šušković brani, H. Prenga – stativa
     4:5 D. Jurinjak, 5:5 M. Žugaj
     D. Jurinjak – T. Šušković brani, 6:5 M. Žugaj

ČETVRTAK donosi još jedan atraktivan dan odnosno večer na Pan kupu Varaždin. Na rasporedu je novih šest utakmica, na redu su nove atrakcije. Najprije će u uvodna dva susreta programa varaždinskim predstavnicima nastojati „skinuti skalp“ međimurski i zagorski predstavnik, u nastavku večeri palovečki će Grandy pokušati iznenaditi favorizirani HBR Sport. Avto Grosuplje na papiru bi trebao najlakše do osmine finala, no u malom nogometu to je teško prognozirati. Zato će itekako vatreno biti u zadnje dvije utakmice. Evo rasporeda:

ČETVRTAK, 03.01.2013. – 1/16 FINALA

18:00 KLESAR BRATKOVIĆ ZEITGAIST (Čakovec) – AQUAMARIN JUNAJTED (Varaždin)
18:40 AUTOMOBIL LONČAR VARTEKS VETERANI (Varaždin) – ASO PONOS (Krapina)
19:20 HBR SPORT (Zagreb) – MNK GRANDY (Palovec / Strelec)
20:00 AVTO GROSUPLJE (SLO) – MOD (Koprivnica)
20:40 AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) – STUDIO VALORE (Zagreb)
21:20 DAMAGED JEANS FRIGO PLUS (Zagreb) – KIDACHI (Zagreb)

Aquamarin Junajted je po procjenama ipak lagani favorit u srazu sa čakovečkim sastavom Klesar Bratković Zeitgaist, no Golik i društvo to trebaju pokazati i na parketu. Zanimljivo će biti i u utakmici koja je repriza sraza iz skupine – Automobil Lončar Varteks veterani i krapinski ASO Ponos opet se sastaju; u prvom je navratu bilo 3:3 nakon što su Varteksovi veterani prokockali 3:1 prednost, sada očekujemo sasvim drugačiju utakmicu, uz daleko bolje krapinsko izdanje. Ishod je – potpuno neizvjestan.

HBR Sport na papiru stoji bolje od MNK Grandyja, ekipa koja je igrala osminu finala Kutije šibica i u čijim redovima nastupaju Brkljača, Piškor, Hucika, vratar Čavlina i ostali ima prednost u odnosu na palovečku ekipu. Koja je međutim pokazala da itekako zna iznenaditi.

Avto Grosuplje možda je i jedini veliki favorit danas. Aktualni pobjednik pulskog turnira u svojim redovima ima Jolića, Adrinjeka, Strunu i Mitrakovića, koprivnički Mod je solidan, ali bez zvučnih imena. Osim ako ih, dakako, dovede sada.

Težak posao za Auto Florijanić. Odličan su natjecateljski broj uzeli nakon odigranih skupina (broj 4), ali igra brojki htjela je da im kroz repesaž za protivnika dođe super jaki Studio Valore. Zagrepčani konstantno zadnjih godina igraju završnicu Kutije, tu su Rac, Jurakić, Plantić, Zeko, bit će itekako zanimljivo vidjeti mogu li Hrebak, Kosec, Habrun i društvo do – realno – iznenađenja.

Za kraj večeri zagrebački ogled. Damaged Jeans Frigo Plus je protiv Kidachija favorit, međutim Kidachi najavljuje znatno jači sastav od onog kojeg smo dosad imali prilike upoznati. Znači li to i neizvjesnu utakmicu? Provjerite sami, cijena ulaznice i dalje je simboličnih – 10 kuna za čitav program. 

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje